Zavárame čalamádu a bulharský šalát.

NETKY.SK • 28 September 2012, 06:59 • 2 min
Zavárame čalamádu a bulharský šalát.

Zavárame čalamádu a bulharský šalát. Gurmán Čalamáda 2 kg kapusty, 2 kg uhoriek, 2 kg uhoriek, 2 kg zelenej papriky, 2 kg cibule, 05 kg mrkvy, 1 liter octu, 1 nakladač, 25 dkg kryštálového cukru, Kapustu nastrúhame, ostatné suroviny nakrájame.

slovakia

left justify in out

img

Čalamáda:

2 kg kapusty, 2 kg uhoriek, 2 kg uhoriek, 2 kg zelenej papriky, 2 kg cibule, 05 kg mrkvy, 1 liter octu, 1 nakladač, 25 dkg kryštálového cukru,

Kapustu nastrúhame, ostatné suroviny nakrájame. Vo väčšej nádobe premiešame, pridáme 1 liter octu, 1 nakladač, 25 dkg cukru. Opäť premiešame a necháme 24 hodín odstáť. Naložíme do pohárov a sterilizujeme 7 minút pri 100 °C.

Bulharský šalát:

1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg uhoriek, 1 kg cibule, 2 dcl vody, 2 dcl octu, 2 dcl cukru, 1 dcl oleja, 1 nakladač,

Všetku zeleninu nakrájame, pridáme vodu, ocot, cukor, olej, nakladač a vo väčšom hrnci varíme 8-10 minút. Ešte teplé naložíme do pohárov, uzatvoríme a zabalíme do deky, kde šalát necháme vychladnúť. Nesterilizujeme.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies