Záujem o refinančné úvery by mal pokračovať aj v tomto roku

NETKY.SK • 13 Január 2016, 11:10 • 2 min
Záujem o refinančné úvery by mal pokračovať aj v tomto roku

BRATISLAVA - Banky očakávajú, že záujem o refinancovanie starších úverov bude pokračovať aj v tomto roku.

slovakia

left justify in out

"Slováci budú mať aj naďalej záujem o konsolidáciu, v rámci ktorej môžu vyplatiť staršie a menej výhodné úvery, prípadne získať nejaké peniaze navyše,“ uviedla pre portál voFinanciach.sk analytička Poštovej banky Dominika Ondrová. Aj údaje banky Zuno ukazujú, že refinancovanie úverov každoročne stúpa. Vlani pritom banka na Slovensku zaznamenala medziročný nárast objemu refinancovaných úverov o 50 %.


Rastový trend v desiatkach percent v oblasti refinancovania očakáva banka Zuno aj v roku 2016. "V snahe získať, či udržať si klienta, budú banky pravdepodobne prichádzať s čo najvýhodnejšími podmienkami, vďaka čomu môžu Slováci pri splácaní už existujúcich záväzkov ušetriť,“ skonštatovala Ondrová. A ako doplnila banka Zuno, rásť by mala aj oblasť novoposkytnutých spotrebných úverov. V tomto sektore Zuno očakáva na Slovensku rast na úrovni 15 až 20 %.


Ako pre portál voFinanciach.sk povedal riaditeľ odboru retailových produktov Poštovej banky Juraj Dolný, banka poskytla vlani viac ako šesťkrát väčší objem konsolidačných úverov ako v roku 2010. Minuloročný nárast záujmu o konsolidačný úver potvrdzuje podľa Poštovej banky trend refinancovania starých spotrebných úverov. Tento trend by mal podľa Dolného pokračovať aj naďalej.


Intenzita presunu sa bude odvíjať aj od podmienok, ktoré trh spotrebných úverov prinesie. Odvíjať sa bude aj od prípadných legislatívnych nastavení. "Očakávame, že záujem o refinančné úvery bude naďalej dominantnejší v porovnaní s ostatnými typmi úverov,“ dodal Juraj Dolný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies