Záujem o prácu v spoločnosti prejavilo vyše 17 000 uchádzačov

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 11:24 • 2 min
Záujem o prácu v spoločnosti prejavilo vyše 17 000 uchádzačov

Záujem o prácu v spoločnosti prejavilo vyše 17 000 uchádzačov - Slovensko Volkswagen Slovakia (VW SK) úspešne ukončuje nábory zamestnancov pre výrobu vozidiel radu New Small Family. Záujem o prácu v spoločnosti prejavilo viac ako 17.

slovakia

left justify in out

img

Volkswagen Slovakia (VW SK) úspešne ukončuje nábory zamestnancov pre výrobu vozidiel radu New Small Family. Záujem o prácu v spoločnosti prejavilo viac ako 17.000 uchádzačov.

Nábory zamestnancov pre výrobu malých mestských vozidiel Volkswagen up!, ŠKODA Citigo a SEAT Mii spoločnosť odštartovala v auguste minulého roku. „Očakávali sme vysoký záujem, ale počty uchádzačov výrazne predčili naše očakávania, čo potvrdzuje vysokú atraktivitu automobilky Volkswagen Slovakia na pracovnom trhu. Prešli sme viac ako 17.000 žiadostí o zamestnanie, zrealizovali sme viac ako 10.000 telefonických interview a osobne sme sa stretli s 3500 uchádzačmi. Podarilo sa nám vybrať tých najlepších kandidátov spomedzi záujemcov s praxou i mladých uchádzačov,“ uviedol Wilfried von Rath, člen predstavenstva pre personálnu oblasť VW SK.

Z novoprijatých zamestnancov tvoria mladí ľudia do 25 rokov takmer dve pätiny. Približne polovica z nich, vďaka novej práci, opustila rady mladých nezamestnaných. Viac ako dve tretiny z nových zamestnancov do 25 rokov majú technické vzdelanie.

Spoločnosť má v súčasnosti i naďalej otvorené pozície nástrojárov pre novú lisovňu, údržbárov elektrikárov/elektronikov a údržbárov mechanikov. Na tieto pozície hľadá ľudí s minimálne päťročnou praxou a vzdelaním v oblasti strojárstva alebo elektrotechniky. Hľadá tiež IT špecialistov, či absolventov vysokých škôl do Trainee programu.

Noví zamestnanci VW SK majú pracovné podmienky i sociálny program na vysokej úrovni. Od bezúročných pôžičiek, cez letný dovolenkový príspevok, či vianočný príspevok, príspevky na stravovanie, služby zdravotného strediska, možnosti využitia zmluvnej autobusovej dopravy, či niektorej z bratislavských ubytovní.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 20 rokov. Za to obdobie výrobné pásy opustilo viac ako 2,5 milióna vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 8400 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies