Záujem o lístky do vlakov ZSSK narastá

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 14:45 • 2 min
Záujem o lístky do vlakov ZSSK narastá

BRATISLAVA - Záujem o miesta vo vlakoch narastá. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zaznamenala zvýšený predaj miesteniek od utorka 31. marca až do obdobia po veľkonočných sviatkoch do utorka 7. apríla.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom riaditeľka odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová.

 

Pred sviatkami ľudia cestujú najmä zo západu Slovenska na stredné a východné Slovensko, od nedele 5. apríla zasa v opačnom smere. Podľa skúseností z minulých rokov cestuje v najvyťaženejších časoch pred veľkonočnými sviatkami až dvojnásobok cestujúcich. ZSSK informuje priebežne o predaných miestenkách, tie sa predávajú len do diaľkových vlakov. Z denného priemeru 1 450 vlakov predstavujú diaľkové spoje 220 vlakov. 

 

Pri povinne miestenkových InterCity vlakoch je vo vlakoch pred Veľkou nocou predaných 70 až 95 percent lístkov do jednotlivých spojov. Najväčší záujem je o cestovanie z Bratislavy do Popradu a do Košíc vo štvrtok 2. apríla počas celého dňa a v piatok 3. apríla dopoludnia. Zvýšil sa tiež záujem o všetky IC vlaky v stredu 1. apríla. 

 

Po Veľkej noci je najväčší záujem o IC vlaky v pondelok 6. apríla popoludní z Košíc alebo z Humenného do Bratislavy. Vlaky sú v tomto smere vypredané na 93 percent. V utorok 7. apríla je rovnako záujem o IC vlaky počas celého dňa. Podvečerný IC vlak z Humenného cez Žilinu do Bratislavy má predaných 70 percent miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies