Zatknutí príbuzní venezuelského prezidenta nemajú diplomatickú imunitu

NETKY.SK • 14 November 2015, 07:31 • 2 min
Zatknutí príbuzní venezuelského prezidenta nemajú diplomatickú imunitu

WASHINGTON - Dvaja príbuzní venezuelského prezidenta Nicolása Madura, ktorí v Spojených štátoch čelia obvineniu z pašovania kokaínu, nemajú diplomatickú imunitu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie amerického ministerstva zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Hovorca daného ministerstva Mark Toner uviedol, že obvinenie dvoch synovcov Madurovej manželky je "výlučne záležitosťou orgánov činných v trestnom konaní" a venezuelský generálny konzul je s americkými úradmi v kontakte. "Sme presvedčení, že tieto osoby nemajú diplomatickú imunitu," uviedol na brífingu amerického ministerstva zahraničných vecí Toner.


Synovcov manželky venezuelského prezidenta zatkli na Haiti a následne v utorok letecky previezli do New Yorku.
Podľa vznesených obvinení sa dvojica zúčastnila vo Venezuele na stretnutiach, ktorých cieľom bolo prepraviť väčšiu zásielku kokaínu cez Honduras do Spojených štátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies