Zatkli zakladateľov spoločnosti Centra Tech, ktorú propagoval aj Floyd Mayweather

NETKY.SK • 22 Apríl 2018, 18:30 • 2 min
Zatkli zakladateľov spoločnosti Centra Tech, ktorú propagoval aj Floyd Mayweather

NEW YORK – Tretí spoluzakladateľ spoločnosti Centra Tech, ktorá poskytovala krypto finančné služby, Raymond Trapani bol v piatok zatknutý a obvinený z ICO podvodu v hodnote viac ako 25 miliónov. O prípade informovalo Ministerstvo spravodlivosti USA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ďalší dvaja spoluzakladatelia Sohrab Sharma a Robert Farkas, boli zatknutí a obžalovaní z rovnakých trestných činov už začiatkom apríla. Trojica podvodníkov propagovala debetnú kartu "Centra Card", ktorú mali údajne podporovať aj spoločnosti Visa a Mastercard. Centra Card mala používateľom umožniť konvervovať kryptomeny na fiatové meny.

 

img

 

Americká komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) oznámila, že medzi spoločnosťou Centra a dvoma spoločnosťami z oblasti kreditných kariet neexistuje žiadne partnerstvo.

 

Stretli ste sa na Slovensku s podvodnou ICO ponukou? Napíšte nám Vaše skúsenosti na redakcia@netky.sk! Tejto téme sa budeme venovať v osobitnom článku! 

 

Reportér New York Times Nathaniel Popper tweetol úrivok zo žaloby SEC voči Trapanimu. Zakladatelia Centra Tech používali fotografie náhodných ľudí ako členov ich tímu. Jedným z riešení problému odstránenia fotografií po sťažnostiach ľudí bolo, že podvodníci vymysleli falošnú dopravnú nehodu, pri ktorej mali umrieť falošný generálny riaditeľ aj jeho falošná manželka.

 

 

 

"Podľa obvinení mal Raymond Trapani spolupracovať so spolužalovanými, aby nalákali investorov falošnými tvrdeniami o ich produkte a o vzťahoch, ktoré mali mať s dôveryhodnými finančnými inštitúciami. Zatiaľ čo investovanie do virtuálnych mien je legálne, klamanie investorov nie je," povedal zástupca amerického prokurátora Robert Khuzami vo vyhlásení Ministerstva spravodlivosti USA.

 

img

 

Spoločnosť Centra Tech bola propagovaná celebritami ako boxer Floyd Mayweather a DJ Khaled. Na jeseň minulého roka SEC varovala verejnosť, že podporovanie ICO celebritami môžu byť nezákonné, ak nezverejnia odmenu, ktorú dostali za svoju reklamu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies