Zatkli pastora, chcel spáliť tisíce koránov

NETKY.SK • 12 September 2013, 16:08 • 2 min
Zatkli pastora, chcel spáliť tisíce koránov

MIAMI - V Spojených štátoch v stredu zadržali kontroverzného pastora, ktorý chcel pri príležitosti výročia útokov z 11. septembra spáliť skoro 3000 výtlačkov moslimského koránu.

slovakia

left justify in out

Terryho Jonesa zatkli na Floride pri meste Tampa tesne predtým, ako svoj zámer zrealizoval a obvinili ho z nelegálneho prevozu horľavín a držby ručnej zbrane. Pastor viezol vo svojej dodávke gril a korány nasiaknuté petrolejom ako aj ďalšie fľaše plné horľaviny. Moslimské sväté knihy chcel verejne spáliť na pláži, čím si chcel uctiť pamiatku obetí teroristických útokov na USA. Spolu s ním zadržali aj druhého pastora Marvina Sappa.

Pastor Jones z floridskej cirkvi Dove World Outreach Center aj v minulosti vyzýval na spálenie koránu na pamiatku tých, "ktorí boli 11. septembra brutálne zavraždení". Do povedomia americkej i svetovej verejnosti sa dostal plánom na spálenie koránu na deviate výročie útokov z 11. septembra 2001. Až po intervencii samotného prezidenta Baracka Obamu tak neurobil. O rok neskôr sa však zúčastnil na verejnom pálení moslimskej svätej knihy, čo vyvolalo v arabskom svete vlnu pobúrenia a nepokojov, ktoré si vyžiadali v Afganistane až dve desiatky obetí. Jones je tiež autorom knihy Islam je diablovo dielo, v ktorej odsudzuje "násilnosť islamu". Minulý rok propagoval film Nevinnosť moslimov, ktorý hanobí proroka Mohameda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies