Národná diaľničná spoločnosť by mala nakúpiť posypový materiál na zimnú údržbu za 14,5 milióna eur bez DPH

NETKY.SK • 15 Január 2023, 14:00 • 2 min
Národná diaľničná spoločnosť by mala nakúpiť posypový materiál na zimnú údržbu za 14,5 milióna eur bez DPH

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s., (NDS) plánuje zaplatiť za dodávku chemického posypového materiálu pre zimnú údržbu diaľnic a rýchlostných ciest na dva roky takmer 14,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Oproti pôvodnej predpokladanej cene je to menej o 1,2 mil. eur, resp. skoro o 8 %. Diaľničiari vybrali za dodávateľov posypového materiálu v jednotlivých regiónoch spoločnosti Nelux, s.r.o., Bratislava za 5,7 mil. eur na západnom Slovensku, Tobix, s.r.o., Ladomirová za 4,9 mil. eur pre severné a stredné Slovensko a Alfasol, s.r.o., Bratislava za 3,8 mil. eur bez DPH na východe Slovenska. Zmluvy s nimi uzavreli vlani v decembri, vyplýva z výsledku tendra zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania.

V prvej časti zákazky predložila ponuku jedna a v ďalších dvoch častiach po dve firmy. NDS podľa podmienok verejnej súťaže zverejnenej v októbri 2022 predpokladá na dva roky nakúpiť pre svojich pätnásť stredísk správy a údržby diaľnic a rýchlostných ciest celkovo vyše 67-tisíc ton voľne loženého chemického posypového materiálu s rozmrazovacou účinnosťou do mínus 6 stupňov Celzia, cez 16-tisíc ton posypového materiálu s rovnakou rozmrazovacou účinnosťou do síl a tiež 1 550 ton chloridu horečnatého tuhého. Celková odhadovaná hodnota zákazky bola zhruba 15,7 mil. eur bez DPH.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies