Zastaranú tržnicu v Liptovskom Hrádku zrenovovali za vyše 40.000 eur

NETKY.SK • 12 December 2022, 15:22 • 2 min
Zastaranú tržnicu v Liptovskom Hrádku zrenovovali za vyše 40.000 eur

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Tržnicu v Liptovskom Hrádku zrenovovali za vyše 40.000 eur. Dodávateľská firma ukončila stavebné práce začiatkom decembra. Ako priblížil primátor mesta Branislav Tréger, pôvodné trhovisko bolo v zlom stave a jeho priestory zastarané.

slovakia

left justify in out

Mesto na práce získalo 24.000 eur z Miestnej akčnej skupiny Horný Liptov, z vlastného rozpočtu prispelo 17.000 eur. "Trhovisko sme chceli zatraktívniť a predajcom poskytnúť kvalitné a moderné priestory," uviedol primátor. Pôvodné stánky z trhoviska odstránili. Dodávateľská firma vyrobila a namontovala sedem drevených stánkov na ploche, ktorú predtým upravili.

 

img

 

"Stánky sú zhotovené z rasteného ihličnatého dreva, obložené dreveným obkladom a prekryté spoločnou drevenou strechou," opísala referentka investičnej výstavby z mestského úradu Ivana Ďurecová. Mesto si podľa primátora dalo za cieľ postupne revitalizovať celú lokalitu na Ulici SNP. V tomto roku opravili chodník vedúci k trhovisku od železničného nadjazdu, pribudlo pri ňom aj nové verejné osvetlenie. Upravili tiež plochu medzi chodníkom a trhoviskom, na ktorej v budúcom roku pribudne zeleň. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies