Za prezentáciu na výstave Expo Dubaj sme získali dve významné ocenenia - tvrdí R. Sulík

NETKY.SK • 25 August 2023, 18:30 • 2 min
Za prezentáciu na výstave Expo Dubaj sme získali dve významné ocenenia - tvrdí R. Sulík

Bratislava - Slovensko za svoju prezentáciu na svetovej výstave Expo 2020 v Dubaji získalo dve významné ocenenia. Pripomenul to šéf SaS a exminister hospodárstva Richard Sulík. Slovensko získalo dve významné ocenenia za Národný deň, ktorý sa konal 27. januára 2022. Sulík dodal, že na slávnostnom galavečere sa podieľalo 60 umelcov.

slovakia

left justify in out

V medzinárodnej súťaži Muse Award Slovensko za národný deň získalo zlato, o prvé miesto bojovalo s ďalšími 60 projektami. Získali sme aj ocenenie Eventex Award. Podľa Sulíka ide o uznávanú súťaž založenú v roku 2009, ktorá hodnotí a oceňuje najlepšie práce vo svete eventov a zážitkového marketingu. V tejto súťaži sme si vyslúžili bronz, pričom sa na nej zúčastnilo 761 projektov. "Som presvedčený, že tieto dve ocenenia sú jasným dôkazom, že Expo Dubaj 2020 nebolo žiadnym rozmarom. Bolo skutočne výnimočným projektom, ktorý sa nám podarilo zrealizovať v rekordne krátkom čase," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii Sulík. Pripomenul, že slovenskú expozíciu videlo počas celého jej trvania, teda za 182 dní, takmer 600.000 návštevníkov.

 

 

Zároveň sa počas celého expa uskutočnilo 550 obchodných stretnutí a 11 podnikateľských misií, súčasťou ktorých bolo 175 firiem. "V rámci Expo Dubaj 2020 sme dodržali aj stanovený rozpočet, ktorý bol 8,2 milióna eur. Pre porovnanie, predpokladaný rozpočet na najbližšie expo, ktoré bude v roku 2025 v Osake, je takmer 20 miliónov eur," dodal líder SaS. Priznal, že v účtovníctve sú nezrovnalosti. Pripomenul, že podľa rozhodnutia parlamentu má Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR vykonať kontrolu hospodárnosti nakladania s finančnými prostriedkami Slovenska na výstave. Sulík sa k nej chce vyjadriť po jej predložení. Ministerstvo hospodárstva SR v júli informovalo o zverejnení zistení dvoch vnútorných auditov v súvislosti s účasťou Slovenska na expo. V rámci auditov identifikovalo nedostatky aj riziká. Výsledky postúpilo na ďalšie konanie Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru v Bratislave, NKÚ a Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR./ Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies