Zaslúžime si MS, odkázali Katarčania Angličanom

NETKY.SK • 10 August 2013, 17:16 • 2 min
Zaslúžime si MS, odkázali Katarčania Angličanom

LONDÝN - Reagovali tak na vyhlásenie šéfa anglickej Futbalovej asociácie (FA) Grega Dyka, že MS 2022 by sa vzhľadom na horúčavy panujúce v letných mesiacoch v tomto púštnom štáte mali presunúť na iný termín alebo do inej krajiny

slovakia

left justify in out

Organizátori futbalových majstrovstiev sveta 2022 odkázali všetkým kritikom, že Katar si zaslúži usporiadať svetový šampionát. Reagovali tak na vyhlásenie šéfa anglickej Futbalovej asociácie (FA) Grega Dyka, že MS 2022 by sa vzhľadom na horúčavy panujúce v letných mesiacoch v tomto púštnom štáte mali presunúť na iný termín alebo do inej krajiny.

"Futbal je najpopulárnejší šport na Blízkom východe a ľudia z nášho regiónu si zaslúžia príležitosť byť súčasťou tejto historickej udalosti," citovala agentúra AP vyhlásenie usporiadateľského výboru MS 2022 v Katare. 

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) organizáciu šampionátu pridelila Kataru, no stále viac silnejú hlasy, aby sa MS nekonali v tradičnom júnovom termíne, no v inom ročnom období. Teplota v oblasti Perzského zálivu totiž v júni môže dosiahnuť až spaľujúcich 50 stupňov Celzia, kým napríklad v decembri príjemných približne 24 stupňov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies