Ján Marosz od nového roka povedie SPF. Predstavil jasné priority!

NETKY.SK • 14 Október 2021, 15:45 • 2 min
Ján Marosz od nového roka povedie SPF. Predstavil jasné priority!

BRATISLAVA - Budúci šéf SPF sľubuje, že občania budú na prvom mieste a minimalizuje priestor pre korupciu.

slovakia

left justify in out

Procesy v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF) musia byť nastavené tak, aby "bol občan na prvom mieste". Uviedol to Ján Marosz, ktorý sa s účinnosťou od 1. novembra 2021 stane generálnym riaditeľom SPF. Jeho vymenovanie schválila vláda na štvrtkovom rokovaní.

 

"Moje prvé kroky vo funkcii generálneho riaditeľa SPF budú viesť k tomu, aby sme všetky procesy nastavili tak, aby bol občan na prvom mieste. Aby sme zrýchlili proces vybavovania žiadostí a aby si fond zároveň plnil všetky svoje zákonné povinnosti," priblížil Marosz.

 

img

 

Uviedol, že boj proti korupcii je jeho životná misia. "Preto som s dôverou prijal túto výzvu a spolu s tímom odborníkov sa vrhneme od prvých dní do práce, sprehľadníme pravidlá na SPF a minimalizujeme akýkoľvek priestor pre korupciu."

 

"Situáciu (na SPF) potrebujeme riešiť urgentne a nateraz už nebudem organizovať ďalšie výberové konania a čakať, či víťazi výberových konaní prežijú aj mediálny tlak, ktorý sa vždy na nich spustí a je často manipulatívny, iniciovaný predovšetkým skupinami, ktoré dnes nezákonne profitujú z neprehľadnej situácie a nefunkčnosti SPF," uviedol minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽaNO) na otázku, prečo sa Marosz nezúčastnil výberového konania.

 

img

 

Na SPF má Maroszovi podľa ministra pôdohospodárstva pomáhať podporný tím. "Zatiaľ máme 5 ľudí, bol by som rád, ak na spoluprácu oslovíme ešte minimálne troch ľudí. Máme čas do konca tohto mesiaca, aby sme pripravili kompletnú schému riadenia zmeny," dodal agrominister.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona