Petržalka spustila nový mapový portál

NETKY.SK • 21 Október 2022, 00:55 • 2 min
Petržalka spustila nový mapový portál

BRATISLAVA - Počtom obyvateľom najväčšia bratislavská mestská časť Petržalka spustila nový mapový portál. Verejnosť tu napríklad nájde prehľad kultúrnych zariadení, športovísk a ihrísk, zelene, pitných fontánok, pamätihodností či zariadení sociálnych služieb.

slovakia

left justify in out

 Informácie z portálu poslúžia aj voličom pri hľadaní volebnej miestnosti či šoférom, keďže je tu zverejnený zoznam vyhradených parkovacích miest. "Vďaka prvým mapovým aplikáciám portálu sa obyvatelia aj návštevníci mestskej časti dokážu v Petržalke zorientovať o čosi rýchlejšie a jednoduchšie," informovali TASR z miestneho úradu. Na mapách si môže verejnosť pozrieť, aj koľko odpadových košov, lavičiek či pieskovísk sa nachádza v danej lokalite. Taktiež aj domovy sociálnych služieb, školy, škôlky či zdroje pitnej vody. Zistiť môžu, aké je druhové zloženie drevín v Petržalke, ktoré plochy sú určené na kosbu mestskou časťou a magistrátom a tiež nájsť komunikácie, ktorých údržba spadá práve pod samosprávu. "Hlavným cieľom portálu je sprístupniť verejnosti kvantum zaujímavých informácií," tvrdí mestská časť. Jednou z nich je napríklad aplikácia s ortofotomapami a mapami z rôznych historických období. Verejnosť tak môže zistiť, ako sa menila tvár sídliska od roku 1949. Nájde tu aj vojenské mapovanie či plán Bratislavy z 19. storočia. Petržalka v budúcnosti plánuje mapový portál rozšíriť o informácie z tém územného plánovania a majetku, evidencie psov či demografických ukazovateľov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies