Namiesto fólie tento zázrak: Rozloží sa ako kapustový list!

NETKY.SK • 14 Jún 2019, 13:32 • 2 min
Namiesto fólie tento zázrak: Rozloží sa ako kapustový list!

V Poľsku vyvinuli bioplast, ktorý sa v prírode dokáže stopercentne rozložiť, a to za veľmi krátky čas!

slovakia

left justify in out

Výroba bioplastov, respektíve rozložiteľných obalov, je momentálne jednou z hlavných tém ekológie. Dôvod je pochopiteľný, v plastoch sa už doslova topíme. Životné prostredie je vďaka nim úplne „odrovnané“. Pokusov bolo a zrejme aj bude ešte veľa, no ako sa ukázalo, nie všetky reálne plnia funkciu, na akú boli vytvorené. To však nie je prípad poľskej spoločnosti, ktorá vynašla skvelú technológiu výroby.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MEET THE TEAM!🌱 Our Co-founder Josh is a nature loving native of Southern California. He studied Geography and Environmental Sciences. Josh grew up working in the construction trade with his dad and when be was old enough took several jobs in Sales, Customer Service, Banking and even Disaster Response! This mix of his experience led him to start a Biorevolution with Polish designer Roza Janusz at MakeGrowLab. You will always find him in the office taking care of customers and always making sure lab procedures are working smoothly and sustainable as possible. After hours you can catch him studying Mycology, Chemistry, Electrical Engineering and most importantly singing to his plants 🌱 #biorevolution #biomaterial #makegrowlab #climate #biomaterials #lab #materialresearch #plasticfree #mycelium

Príspevok, ktorý zdieľa MakeGrowLab (@makegrowlab),

MakeGrowLab je harmóniou inžinierstva a ekológie. Z miestneho poľnohospodárskeho odpadu vytvárajú materiál, ktorý na jednej strane dobre chráni potraviny a je pevný, na strane druhej je absolútne prírodný a pri bežných podmienkach sa rozloží veľmi rýchlo. Ba čo viac, poslúži aj ako hnojivo pre pôdu! Na prvý pohľad a pohmat ho dokonca od bežného plastu ani nerozlíšite.

 

Tento revolučný materiál nazvali tvorcovia SCOBY a jeho výrobou zabili hneď dve muchy jednou ranou. Nielenže využívajú odpad z poľnohospodárskych rastlín, ktorý by sa inak zrejme pálil a produkoval ďalšie emisie, ale zároveň vytvorili aj plnohodnotnú náhradu bežného plastu. Vydrží naozaj veľa, samozrejme, v závislosti od typu potravín, aké sa v ňom uskladňujú. V tomto bioplaste môžeme dokonca aj variť!

 

SCOBY síce zatiaľ oficiálne v predaji nie je, no už nepotrvá dlho a dostane sa na trh.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies