Západné Slovensko čakajú podvečer búrky s krúpami

NETKY.SK • 1 September 2018, 15:57 • 2 min
Západné Slovensko čakajú podvečer búrky s krúpami

BRATISLAVA - Západné Slovensko môžu v sobotu podvečer zasiahnuť búrky s krúpami sprevádzané výdatnými zrážkami.

slovakia

left justify in out

Na svojej stránke na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa pre viaceré okresy.

 

V okolí Bratislavy sa búrky začali krátko po 15. hodine, po 16. h majú zasiahnuť okolie Trnavy, o hodinu neskôr aj Skalicu, Nové mesto nad Váhom a Levice. Vo všetkých okresoch platí výstraha až do nedeľného (2.9.) rána.

 

Meteorológovia na svojom facebookovom profile upozorňujú, že na niektorých miestach môže spadnúť až 130 mm zrážok. Na väčšine územia však spadne približne 20 - 50 milimetrov zrážok. Dážď bude sprevádzať nárazový vietor s rýchlosťou 60 - 70 kilometrov za hodinu.

 

SHMÚ tiež upozorňuje, že búrky môže sprevádzať výrazný prechodný vzostup hladín na malých tokoch. Objaviť sa môžu aj iné javy, napríklad stekanie vody zo svahov alebo zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies