Západ môže ponúknuť jeho rozdelenie, ak nenájde iné riešenie

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 09:53 • 2 min
Západ môže ponúknuť jeho rozdelenie, ak nenájde iné riešenie

Západ môže ponúknuť jeho rozdelenie, ak nenájde iné riešenie

slovakia

left justify in out

Je možné, že Západ ponúkne rozdelenie Kosova po niekoľkých rokoch, keď príde k záveru, že nevie vyriešiť kosovskú otázku, povedal dnes štátny tajomník srbského ministerstva pre Kosovo Oliver Ivanovič.
      "Obávam sa západného pragmatizmu, pretože môže ponúknuť riešenia, ktoré by mohli spôsobiť teritoriálne rozdelenie," uviedol Ivanovič pre denník Press.
      "My teritoriálnu otázku nepoložíme na stôl, a ani kosovskí Albánci," dodal. Západné mocnosti by podľa neho po niekoľkých rokoch mohli prísť k záveru, že nevedia vyriešiť kosovskú otázku, a mohli by ponúknuť kompromisné riešenie.
      Ivanovič tento týžden navrhol briskému ministrovi pre európske záležitosti, aby sa v prípade Kosova ako riešenie zvážil cyperský model.
      "To znamená, že by Srbsko vstúpilo do EÚ s celým svojím teritóriom, teda aj s Kosovom, s tým, že by sa európske pravidlá nevzťahovali na Kosovo. Ako Cyprus, ktorý do únie vstúpil ako celok, ale európske pravidlá a vízová liberalizácia sa na severnú časť nevzťahujú," upresnil Ivanovič.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies