Startup Better Stack je v zisku. Hlási 200 000 používateľov a investíciu 10 miliónov dolárov na ďalší rast

NETKY.SK • 22 Január 2024, 10:19 • 2 min
Startup Better Stack je v zisku. Hlási 200 000 používateľov a investíciu 10 miliónov dolárov na ďalší rast

PRAHA - Startup Better Stack, ktorý vytvára novú generáciu technologických nástrojov pre observabilitu,získal 10 miliónov dolárov od investora KAYA na podporu budúceho rastu. Ako anjelskí investori sa pridali Aaron Levie (CEO spoločnosti Box) a Kulpreet Singh (UiPath). Spoločnosť predtým získala 18,6 milióna dolárov od Creandum, KAYA, Susa Ventures, K5 Global, Credo Ventures a startupových osobností, ako sú Lachy Groom, Ryan Petersen (zakladateľ Flexport), Michael Stoppelman, Emil Eifrem (zakladateľ Neo4j), Zach Sims (zakladateľ Codecademy) a Madhu Muthukumar (CPO v Notion).

slovakia

left justify in out

Better Stack nezľavuje zo svojich plánov na rýchly rast,hoci už začiatkom minulého roka dosiahla neplánovanú ziskovosť a ponechala si svoje predchádzajúce investície, rozhodla sa získať ďalších 10 miliónov dolárov v novom investičnom kole pod vedením spoločnosti KAYA, jedného z prvých predchádzajúcich investorov. „KAYA nám bola doposiaľ mimoriadne nápomocná a som nadšený, že ju môžem plne privítať na palube ako kľúčového investora,“ hovorí Juraj Masár, spoluzakladateľ a CEO Betterstack. Zároveň prezradil, že vďaka účasti spoločnosti KAYA a jej investorov v podobe fondu Aternus bratov Walachovcov pôjde časť výnosov z investície na neziskové účely.

 

„Tím Better Stack rozumie lepšie ako ktokoľvek iný tomu, ako fungujú moderné vývojárske tímy. 100-krát rýchlejší a 10-krát lacnejší produkt je pre rýchlo rastúce firmy  jasnou voľbou,“ dodáva Tomáš Obrtáč, generálny partner fondu rizikového kapitálu KAYA.

 

Efektívna spolupráca medzi vývojármi ako kľúč k riešeniu incidentov

Better Stack si v roku 2023 udržala raketové tempo rastu a predstavila dashboardy, ktoré uľahčujú spoluprácu vývojových tímov, podobne ako populárny grafický editor Figma. „Väčšina vývojárov nás už pozná akoB najinovatívnejší nástroj na riešenie incidentov. Nové dashboardy a spolupráca ako vo Figme pomôžu vývojárom spoloče odstrániť príčiny výpadkov rýchlejšie ako kedykoľvek predtým,“ komentuje Veronika Kolejaková, spoluzakladateľka a COO.

Better Stack pomáha vývojárom rýchlejšie vyvíjať lepší softvér tým, že vytvára výkonné nástroje na monitorovanie softvérovej infraštruktúry, s ktorými je radosť pracovať. Používajú ho svetoznáme mená ako Time Magazine, Salesforce, ESET, Accenture, Decathlon a Rakuten. Zo startupovej scény Better Stack denne používajú spoločnosti Brave, Hugging Face, Apollo a Drata, ako aj viaceré neziskové organizácie, napríklad Unicef a Raspberry Pi.

 

Vývojári dnes využívajú desiatky drahých nástrojov, ktoré musia byť zložito integrované, často svojím dizajnom pôsobia ako z roku 2000 a zbytočne tak komplikujú a predlžujú riešenie výpadkov. Oproti tomu Better Stack spája monitorovanie webu, logovanie, správu incidentov a technických výpadkov a takzvané stavové stránky (napríklad status.time.com) do jednej platformy. Vďaka revolučnej databáze ClickHouse, na ktorej je všetko postavené, je Better Stack mnohonásobne lacnejší a až 100-krát rýchlejší ako konkurencia. Používanie produktu vyžaduje len znalosť jazyka SQL, čo je pre vývojové tímy intuitívne a zásadne uľahčuje jeho zavedenie vo všetkých väčších spoločnostiach.

 

Veronika Kolejaková, COO a spoluzakladateľka Better Stack, uviedla: „Vezmite 10 vývojárov z ulice a spýtajte sa ich: Poznáte Datadog Query Language, New Relic Query Language, AWS CloudWatch Query Language, PromQL, LogQLM? Deväť z desiatich odpovie, že nie. Ale všetci poznajú jazyk SQL, a preto z neho vďaka Better Stack robíme štandard pre observabilitu softvéru. A to je len jedno z mnohých rozhodnutí, ktoré sme urobili, aby sme mohli pomôcť čo najväčšiemu počtu vývojárov.“

 

Juraj Masár, CEO a spoluzakladateľ Better  Stack, uviedol: „Sami sme v našich predchádzajúcich zamestnaniach zažili každodenné výzvy, ktorými vývojári prechádzajú. S Better Stack sme si dali za cieľ vyriešiť aspoň niektoré z nich. Sme skrátka inžinieri, ktorí vytvárajú nástroje, ktoré sme vždy chceli používať.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Better Stack / Kaya, Foto: Better Stack
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies