Zamilovaní sa najradšej obdarúvajú sladkosťami

NETKY.SK • 14 Február 2015, 19:00 • 2 min
Zamilovaní sa najradšej obdarúvajú sladkosťami

BRATISLAVA - Najobľúbenejším darčekom na Valentína sú sladkosti. Častejšie ich kupujú ženy, ktoré svojim polovičkám dávajú aj víno, sekt či večeru.

slovakia

left justify in out

Muži v tento deň darujú nežnému pohlaviu prevažne rezané kvety, parfumy či šperky. Dvaja z piatich Slovákov, najmä vo veku 26 až 35 rokov, si na sviatok zamilovaných zájdu do reštaurácie. Iní zas uprednostnia divadlo či kino. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Gfk, realizovaného v januári na vzorke 500 respondentov.
      

Podľa prieskumu najmenej obľúbeným darčekom bývajú ponožky a plyšové hračky. V priemere minú Slováci na valentínsky darček 25 eur.
      

"Viac ako polovica opýtaných Slovákov oslávi Valentína doma pri domácej romantike. Jeden z piatich Slovákov si zájde do reštaurácie na večeru na niečo dobré a sú to predovšetkým ľudia vo vekovej kategórii od 26 do 35 rokov," povedala Barbora Hrapková z GfK.
      

Na tento deň plánuje viac ako jeden z desiatich respondentov zájazd, predlžený víkend alebo relaxačný pobyt doma či v zahraničí.
      

Z prieskumu vyplýva, že sviatok zamilovaných má v obľube 18 percent opýtaných. Viac ho oslavujú ženy ako muži. Naopak, 40 percent Slovákov Valentína neuznáva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies