Zamestnávatelia po upozornení doplatili poistné 2,5 milióna eur

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 17:56 • 2 min
Zamestnávatelia po upozornení doplatili poistné 2,5 milióna eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa v máji 2016 opäť odoslala zamestnávateľom upozornenia na aktuálny nedoplatok na poistnom. Celkovo odoslala 43 SMS správ a 12.910 e-mailov, v ktorých zamestnávateľov upozornila na marcový nedoplatok.

slovakia

left justify in out

Oslovila takto 8056 zamestnávateľov a pripomenula im nedoplatky vo výške 6,3 milióna eur. Výsledkom je doplatené poistné vo výške 2,5 milióna eur, čo predstavuje 39,72 percentnú mieru úspešnosti úhrady nedoplatkov.

 

Sociálna poisťovňa po samostatne zárobkovo činných osobách rozšírila informovanosť o nedoplatkoch aj pre zamestnávateľov, ktorí majú v tejto inštitúcii aktuálne kontakty a síce mobilné číslo alebo e-mail. Rozosielanie správ je ústretová služba, ktorá pripomína aktuálny nedoplatok.

 

Je v záujme všetkých odvádzateľov poistného, aby si v pobočkách Sociálnej poisťovne alebo prostredníctvom adresy mojekontakty@socpoist.sk aktualizovali kontaktné údaje a reagovali na správu o nedoplatku. Úhradou poistného včas a v riadnej výške, prípadne čo najrýchlejším vyrovnaním dlhu predídu narastaniu penále za každý deň meškania platby a ďalším zákonným krokom pri vymáhaní dlhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies