Zamestnanci Royal Mail odhlasovali štrajk, uskutoční sa 4. novembra

NETKY.SK • 16 Október 2013, 17:50 • 2 min
Zamestnanci Royal Mail odhlasovali štrajk, uskutoční sa 4. novembra

LONDÝN - Zamestnanci britskej poštovej spoločnosti Royal Mail veľkou väčšinou hlasov podporili štrajk na protest proti privatizácii spoločnosti. Informovali o tom agentúra AP a server BBC.

slovakia

left justify in out

Odborová organizácia CWU, ktorá zamestnancov zastupuje, uviedla, že 78 % jej členov, ktorí sa na hlasovaní o 24-hodinovom štrajku zúčastnili, ho podporilo. Zo 115.000 členov odborovej organizácie sa na hlasovaní zúčastnilo 63 %. Štrajk by sa mal uskutočniť 4. novembra. Zamestnanci odhlasovali konanie štrajku napriek tomu, že vláda pre nich vyčlenila 10 % akcií spoločnosti zdarma. Cena akcií Royal Mail po začatí ich obchodovania v piatok minulý týždeň (11. 10.) prudko vzrástla, čo ešte zvýšilo kritiku privatizácie zo strany odborov. Tie vládu obvinili, že cenu akcií stanovila príliš nízko. Ich hodnotu pre vstup na burzu vláda určila na úrovni 3,3 libry (3,90 eura), no po začatí obchodovania vyskočila cena takmer o 40 %. Dnes dosiahla okolo 4,75 libry, čo je síce mierne nižšia hodnota než maximum na úrovni 4,89 libry/akcia, no stále vysoko nad upisovacou hodnotou. Zamestnanci sa však najviac obávajú, že spoločnosť s približne 500-ročnou históriou po privatizácii začne prepúšťať, aby maximalizovala zisk pre akcionárov. CWU dodala, že v najbližších dvoch týždňoch plánujú o svojich podmienkach rokovať a až výsledok diskusií ukáže, či sa štrajk nakoniec uskutoční.
(1 EUR = 0,84590 GBP)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies