Žalujú Elona Muska: Vraj realizoval podvody s cennými papiermi

NETKY.SK • 28 September 2018, 07:46 • 2 min
Žalujú Elona Muska: Vraj realizoval podvody s cennými papiermi

NEW YORK - Americký regulátor cenných papierov sa rozhodol zažalovať výkonného riaditeľa spoločnosti Tesla Elona Muska, pretože údajne vykonával podvody.

slovakia

left justify in out

Miliardára obvinila americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC), že vydal voči investorom falošné a zavádzajúce vyhlásenia a tým zámerne manipuloval trhom a cennými papiermi.

 

img

Zdroj: SITA

 

Po podaní žaloby na federálnom súde v newyorskej štvrti Manhattan je 47-ročný Musk jedným z najvyššie postavených manažérov, ktorého SEC obvinila z podvodov s cennými papiermi.

 

img

Zdroj: SITA

 

Musk 7. augusta šokoval investorov a vyvolal rozruch, keď na Twitteri napísal, že stiahne firmu z burzy. Neskôr v auguste, po tom, ako SEC spustila vyšetrovanie, svoj plán oficiálne stiahol pre obavy akcionárov. "Tesla zostane verejne obchodovanou spoločnosťou," uviedol 24. augusta. Ako dôvod uviedol negatívnu reakciu akcionárov. Hodnota akcií automobilky sa tak vrátila na pôvodnú úroveň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies