Zákon o megakasíne vrátime späť pred rok 2009, projekt nepodporujeme

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 07:30 • 2 min
Zákon o megakasíne vrátime späť pred rok 2009, projekt nepodporujeme

Zákon o megakasíne vrátime späť pred rok 2009, projekt nepodporujeme

slovakia

left justify in out

img

Legislatívu, ktorú zmenila bývalá vláda SR kvôli megakasínu, chce aktuálna vrátiť späť do pôvodnej podoby. "My nepodporujeme megakasíno v tej podobe, ako ho predchádzajúca vláda legislatívne pripravila, a zastávame názor, že sa treba vrátiť k pôvodnej," povedal po dnešnom rokovaní vlády šéf agrorezortu Zsolt Simon (Most-Híd).
      Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) vytýka zmenenému zákonu degresívnu maržu, teda, čím je kasíno väčšie, tým menej platí do štátnej kasy. "Ja neviem, čo motivovalo k tomuto návrhu bývalú vládu, či ten projekt megakasína alebo niečo iné, ale naše zásadné stanovisko bolo, že to považujeme za zlé, dokonca absurdné, aby tí najväčší platili najmenej," podotkol.
      Naopak, šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic (KDH) vie, čo viedlo bývalú vládnu garnitúru k zmene zákona. "Podľa mojej mienky to bola novela, ktorá bola urobená pre lobistické skupiny, ktoré lobujú za megakasíno. Úplne evidentne," zdôraznil. Celý projekt požuje za "bláznovstvo", ktoré prinesie veľký nárast kriminality, užívania drog, rozvrátených rodín či finančných bankrotov.
      "V žiadnom prípade nemôžeme hovoriť o lobingu," reagoval pre TASR bývalý štátny tajomník rezortu financií Peter Kažimír (Smer-SD). Prijatie v súčasnosti kritizovanej legislatívy predchádzajúcou vládou malo podľa neho za cieľ vytvorenie možnosti pre veľké investície v miliardách eur, ktoré by pomohli diverzifikácii slovenskej ekonomiky do oblasti služieb. Zároveň pripomenul, že žiadna licencia pre superkasíno zatiaľ nebola vydaná a celá záležitosť je v kompetencii súčasného vedenia ministerstva financií.
      Kažimíra podľa vlastných slov mierne prekvapuje súčasný postoj pravicovej vlády, predovšetkým SDKÚ-DS, ktorá by mala významné investície skôr podporovať a nepridávať sa k ideologickému názoru KDH. "Je tu ten spor so samosprávou, ktorá je dirigovaná politikmi z KDH a to ich videnie sveta je známe. Len ma trochu prekvapuje nadbiehanie zo strany SDKÚ-DS," dodal opozičný poslanec.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies