Ruské veľvyslanectvo v USA požadovalo Bloomberg o ospravedlnenie za údaje o Putinovom ratingu

NETKY.SK • 26 Máj 2020, 09:42 • 2 min
Ruské veľvyslanectvo v USA požadovalo Bloomberg o ospravedlnenie za údaje o Putinovom ratingu

WASHINGTON / MOSKVA - Agentúra Bloomberg s odvolaním sa na spoločnosť VTsIOM ukázala graf ratingu dôveryhodnosti Vladimíra Putina, ktorý v apríli klesol na 27%. Graf vzbudil rozhorčenie na ruskom veľvyslanectve vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Cez Facebook veľvyslanectvo požadovalo ospravedlnenie od Bloomberga "za ďalšiu dezinformáciu".

 

Bloomberg propaguje falošné grafy

"Existuje trvalý dojem, že články Bloombergu sú napísané tak, aby propagovali falošné grafy a vytvárali stabilné falošné vizuálne obrazy o "negatívnej dynamike" v Rusku. Tentoraz bolo predmetom podvodu "rating" prezidenta V.V. Putina", napísali predstavitelia veľvyslanectva.

 

Diplomati obvinili Bloomberg z neúcty k čitateľom, ktorí môžu skontrolovať zdroj a "zistiť skutočnú úroveň dôvery - 67,9%".

V skutočnosti sú obe čísla oficiálnymi údajmi z prieskumov verejnej mienky VTsIOM. Prieskumy sa však uskutočňovali rôznymi metódami.

 

img

 

Prieskum bol uskutočnený rôznymi metódami

Prvým číslom (27%) je podiel Rusov, ktorí volali Vladimíra Putina bez náznaku a odpovedali na otázku "Ak hovoríme o politikoch, komu dôverujete?"

 

Druhým číslom (67,9%) je podiel ľudí, ktorí pozitívne odpovedali na otázku "Povedzte, prosím, dôverujete alebo nedôverujete Vladimírovi Putinovi?"

 

img

 

Až do leta 2019 bola prvá metodika hlavnou pri určovaní ratingu dôvery Vladimíra Putina. Ale potom VTsIOM začal publikovať výsledky prieskumov druhou metódou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies