Základné školy v žiarskom okrese neplánujú bojkotovať monitor

NETKY.SK • 8 Január 2013, 12:24 • 2 min
Základné školy v žiarskom okrese neplánujú bojkotovať monitor

Základné školy v žiarskom okrese neplánujú bojkotovať monitor - Zaujímavosti Základné školy v okrese Žiar nad Hronom sa neplánujú zapojiť do výzvy Nových školských odborov (NŠO) a bojkotovať monitor deviatakov. TASR to potvrdila predsedníčka Rady Základný

slovakia

left justify in out

img

Základné školy v okrese Žiar nad Hronom sa neplánujú zapojiť do výzvy Nových školských odborov (NŠO) a bojkotovať monitor deviatakov. TASR to potvrdila predsedníčka Rady Základných organizácií Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZPŠaV) v okrese Žiar nad Hronom Anna Záhorcová. 

Podľa jej ďalších slov v tomto okrese neeviduje žiadnu základnú školu, ktorá by mala v pláne štrajkovať 13. marca, v deň monitora deviatakov. "Viem o výzve NŠO a za okres nebudem vyzývať pracovníkov školstva, aby sa zapojili do bojkotu. Naši pracovníci spadajú pod Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku a nemám vedomosť o tom, že by sa niekto zo zamestnancov prihlásil aj do NŠO. Celkovo sme zaznamenali dokonca nárast nových členov v našej odborovej organizácii v rámci okresu." 

Záhorcová pokračovala, že nielen bojkot monitora deviatakov, ale i písomných maturít sú na hrane zákona. Vyhlásenia predsedu NŠO Ľudovíta Sebelédiho považuje za radikálne. "Zvýšenie platov pedagogických zamestnancov zhruba o 30 percent je síce pekné, ale nereálne."

Pracovníci základného školstva v okrese Žiar nad Hronom počkajú na výsledky zasadnutia centrálneho štrajkového výboru OZPŠaV, ktoré sa uskutoční 10. januára. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies