Základná jedenástka Arsenalu Londýn mohla vyzerať takto, keby...

NETKY.SK • 24 Január 2015, 16:15 • 2 min
Základná jedenástka Arsenalu Londýn mohla vyzerať takto, keby...

LONDÝN – Tréner Arséne Wenger prezradil, že Arsenal mohol získať mladého Ángela Di Maríu zadarmo a prečo sa tak nestalo. To je však iba špička ľadovca, pozrite sa akú jedenástku mohol Arsenal mať, keby...

slovakia

left justify in out

Stredopoliara Manchestru United si Wenger všimol ešte ako 17-ročného chlapca, ale ten nakoniec skončil v portugalskej Benfice Lisabon. Momentálne je jeho trhová hodnota 59,7 milióna libier a hrá v tíme jedného z najväčších rivalov Gunners.

Nebol to však jediný špičkový futbalista, ktorý Arsenalu prekĺzol medzi prstami. Pozrite sa na túto jedenástku hráčov, ktorí mohli obliekať dres tímu zo severu Londýna.

 

img

Gianluigi Buffon

Talianska brankárska legenda bola spájaná s prestupom do Arsenalu po tom, ako prejavil túžbu prestúpiť do tohto klubu, keby mu nepredĺžili zmluvu v Juventuse. K tomu nakoniec nedošlo a Kanonieri priviedli Manuela Almuniu.

 

img


Gerard Piqué

Prestup obrancu Barcelony bol na spadnutie, avšak poslednou nezdolanou prekážkou bolo pracovné povolenie, ktoré nedostal. Do klubu mal prísť spolu s ďalším Španielom Cescom Fábregasom no nakoniec namiesto neho prišiel obranca Philippe Senderos.
 

img

 

Vincent Kompany

Dvojnásobný víťaz Premier League takmer prišiel do Arsenal ešte ako mladý odchovanec belgického Anderlechtu. Wenger horlivo hľadal dlhodobú náhradu za Sola Campbella, ale nebol ochotný zaplatiť prestupovú sumu 5 miliónov libier.

 

img


Roberto Carlos

Brazílska legenda prezradila, že prestup do Arsenalu by bolo splnením jeho sna. Tento obranca s dynamitom v nohe povedal, že chcel ísť na Emirates Stadium po skončení jeho pôsobenia v Reale Madrid, nakoniec však skončil v tureckom Fenerbahce Istanbul.

 



Cristiano Ronaldo

Na Emirates koluje príbeh, že mladý Ronaldo bol videný neďaleko London Colney a dokonca mal dostať dres Arsenalu s jeho menom na chrbte. Londýnsky klub sa mal dohodnúť so Sportingom Lisabon na prestupovej čiastke 4 milióny libier s tým, že Ronaldo odohrá ešte priateľský zápas Sportingu proti Manchestru United. Ronaldo v tom zápase rozobral obranu United a tréner Sir Alex Ferguson bol ohromený. Arsenal už nemal šancu preplatiť ponuku Červených diablov.

 

img

 

Yaya Touré

Bol na radare klubu od mladého veku, avšak ani on nedostal v roku 2003 pracovné povolenie. Napriek tomu, že nastúpil v priateľskom zápase proti Barnetu, sa Arsenalu nepodarilo zabezpečiť pracovné povolenie a Wengerova trpezlivosť vypršala.

 

img


Xabi Alonso

Vtedajší tréner Liverpoolu Rafa Benitez dúfal, že sa mu podarí priviesť do svojho tímu Garetha Barryho. Alonso sa obával, že jeho kariéra na Merseyside skončila, tak si to namieril do Londýna v nádeji, že ho za 15 miliónov libier kúpi Arsenal.Barry nakoniec prišiel do Liverpoolu a Arsenal kúpil Mikela Artetu.

 

img
 

Ángel Di María

Fanúšikovia Arsenalu dnes mohli byť v siedmom nebi, keby sa podarilo dotiahnuť Ángela di Maríu na Emirates Stadium. Mal vtedy ešte len 17 rokov a londýnsky klub ho mohol mať zadarmo, resp. stačilo mu kúpiť letenku. Ani on však nedostal pracovné povolenie a skončil v Benfice Lisabon.

 

img


Lionel Messi

Podľa španielskeho futbalového odborníka Guillema Balagueho, skauti Arsenalu videli Argentínčana ešte ako 15-ročného, spolu s vychádzajúcimi hviezdami Fábregasom a Piquém. Bola mu dokonca ponúknutá aj zmluva, avšak k dohode nikdy neprišlo.

 

img
 

Zlatan Ibrahimovič

Zlatan bol asi najbližšie k prestupu na Emirates Stadium zo všetkých vyššie spomenutých hráčov. Dohoda o prestupe zo švédskeho Malma za 3 milióny libier bola na spadnutie. Všetko išlo podľa plánu, až pokým Wenger nepožiadal 19-ročného Ibrahimoviča, aby odohral skúšobný zápas. Na to mu Švéd odpovedal: "Zlatan nerobí konkurzy."

 


Didier Drogba

Wenger tvrdí, že Drogbu mohol získať za neuveriteľných 100.000 libier ešte v časoch, keď hral za Le Mans. Tréner ho sledoval pri niekoľkých príležitostiach, avšak nadobudol dojem, že Drogba ešte nebol pripravený na prestup do tímu akým je Arsenal. To ako to dopadlo už všetci vieme...

 

img

 

Dnes sú kvality týchto hráčov známe na celom svete a Wenger si asi búcha aj niečo iné ako plastovú fľašku od minerálky.. :)

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies