Zajatý humanitárny pracovník Kassig konvertoval na islam dobrovoľne, tvrdia rodičia

NETKY.SK • 14 Október 2014, 07:44 • 2 min
Zajatý humanitárny pracovník Kassig konvertoval na islam dobrovoľne, tvrdia rodičia

INDIANAPOLIS - Rodičia zajatého amerického humanitárneho pracovníka Petra Kassiga, ktorému sa džihádisti z organizácie Islamský štát (IS) vyhrážali odrezaním hlavy, odmietli tvrdenia, podľa ktorých ich syn konvertoval na islam, aby sa zachránil. Ako uviedli, záujem Kassiga o východné náboženstvá sa začal dávno predtým, než vycestoval na Blízky východ.

slovakia

left justify in out

Ed a Paula Kassigovci pre agentúru AP uviedli, že ich syna, ktorý si po konvertovaní na islam zmenil meno na Abdal Rahmán, inšpiroval aktivizmus jeho starého otca, ktorý bol pastorom a zasadzoval sa za moslimov na Blízkom východe mnoho rokov. Kassigovi rodičia nemajú pochýb o tom, že konvertovanie ich syna na islam bolo jeho osobnou voľbou a nebol k nemu donútený zajatím. 
     

"Ak sa môj syn k niečomu odhodlá, je o tom rozhodnuté. Je to na 150 percent. Ide do toho každou bunkou tela. Konvertoval úplne," povedal Ed Kassig. Peter Kassig začal podľa slov svojich rodičov objavovať východné náboženstvá ešte v škole a inicioval svoje obrátenie na islam ešte pred tým, než 1. októbra 2013 padol do zajatia. 
      

Kassigovci dodali, že o zajatí svojho syna rok mlčali, lebo únoscovia pohrozili, že ho okamžite zabijú, ak bude jeho únos zverejnený. "Boli sme dlhý čas pod rúškom tajomstva," povedal Ed Kassig. Zmena prišla až po 3. októbri, keď islamistický militant na videozázname Kassigovi pohrozil odrezaním hlavy za americké bombové útoky na pozície džihádistov. Kassigovi rodičia odvtedy prostredníctvom portálu YouTube a ďalších médií šíria správy o práci svojho syna so sýrskymi utečencami a prosia o milosť.
      

Pokúšali sa tiež spojiť s únoscami, avšak neúspešne. Pred niekoľkými týždňami Kassigovci dostali audionahrávku s hlasom svojho syna, na ktorej vyjadruje obavy, že sa jeho čas kráti, píše AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies