Začína festival VAD s GUnaGU a SkrAT, I. Bittovou a skupinou Longital

NETKY.SK • 17 November 2011, 03:02 • 2 min
Začína festival VAD s GUnaGU a SkrAT, I. Bittovou a skupinou Longital

Začína festival VAD s GUnaGU a SkrAT, I. Bittovou a skupinou Longital

slovakia

left justify in out

img

Jeden z najstarších divadelných festivalov na Slovensku, Víkend atraktívneho divadla (VAD) Zvolen, ktorý začal písať svoju históriu 17. novembra 1989, začne symbolicky v rovnaký dátum tohto roku už svoj 23. ročník. Divadelné predstavenia, ale aj hudobné produkcie a diskusie sa budú konať v DK ŽSR a na Zvolenskom zámku až do 20. novembra 2011.
Festival, ktorý sa od začiatku orientuje na nové a netradičné formy súčasného divadla, ponúka to najlepšie, čo počas uplynulej sezóny vzniklo na českej a slovenskej divadelnej scéne.
Ako TASR informoval Boris Kršňák zo združenia NKA, festival privíta stálice festivalu, bratislavské divadlá GUnaGU a SkrAT. Novými tvárami budú herci z alternatívnych divadiel Kontra zo Spišskej Novej Vsi a Divadlo Do houslí z Brna. Do Zvolena zavíta aj ďalšie české divadlo - HaDivadlo z Brna.
Divadelné predstavenia každý večer ukončia koncerty. Z hudobnej produkcie sa môžu návštevníci tešiť na Ivu Bittovú a Čikori a Jakuba Ursinyho s kapelou Provisorium, ktorý bude hrať pesničky svojho otca Deža.
Hosťom festivalu bude tiež jeden z popredných predstaviteľov českej alternatívnej scény Mikoláš Chadima & MCH Band a posledný festivalový deň zakončí skupina Longital, v minulosti známa pod názvom Dlhé diely.
Uskutočnia sa však aj predstavenia pre deti, diskusia o kultúre, tento raz s psychiatrom a spisovateľom Pétrom Hunčíkom, preformance a výstava Ateliéru 307.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies