Zahraničné médiá píšu o prijatí kresťanských utečencov na Slovensko: Ľudia v diskusiách nás chvália

NETKY.SK • 26 August 2015, 15:10 • 2 min
Zahraničné médiá píšu o prijatí kresťanských utečencov na Slovensko: Ľudia v diskusiách nás chvália

BRATISLAVA – Média po celom svete píšu o rozhodnutí našej vlády prijať 200 kresťanských migrantov zo Sýrie. Deníky za tento krok Slovensko kritizujú, avšak ľudia v komentároch sympatizujú s rozhodnutím našej vlády.

slovakia

left justify in out

„Nie je na tom nič protináboženské. Nie je to ani o diskriminácii. Bolo by nesprávne a neúprimné ak by sme zobrali viac ako tisíc ľudí na Slovensko, ktorí to nechcú žiť,“ cituje CNN hovorcu ministerstva vnútra Ivana Netíka, ktorý dodáva: „Nemôžete nútiť niekoho žiť niekde, kde nechce. Mnohí z nich by odišli do Nemecka, Veľkej Británie, alebo Škandinávie. Nie je to riešenie a ani pomoc.“

 

img

 

Daily Mail cituje Netíka, ktorý povedal, že dôvodom na neprijatie Moslimov na Slovensko je aj fakt, že „nemáme mešity.“

 

img

 

Slovensko si od zahraničnej tlače vyslúžilo za tento krok kritiku. Podľa nich sme zaostalí a spiatočnícki, alebo dokonca aj rasisti.

 

img

 

img

 

img

 

Odlišný názor však majú diskutujúci pod článkami. Tí si myslia, že ide o veľmi dobré rozhodnutie a našu vládu chvália. V niektorých komentároch, diskutujúci dokonca uvažoval o presťahovaní na Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies