Do Dortmundu príde nový tréner, Haaland a spol potrebujú zmenu

NETKY.SK • 15 Február 2021, 22:16 • 2 min
Do Dortmundu príde nový tréner, Haaland a spol potrebujú zmenu

NEMECKO - Sezóna v nemeckej futbalovej I. bundeslige je stále v plnom prúde, no od pondelka je známa jedna trénerská zmena od nasledujúceho ročníka.

slovakia

left justify in out

Odchod ku konkurentovi z Bundesligy 

Marco Rose po skončení aktuálnej edície najvyššej nemeckej futbalovej súťaže opustí lavičku Borussie Mönchengladbach a zamieri ku konkurencii - povedie Borussiu Dortmund.

 


Športový riaditeľ Mönchengladbachu Max Eberl uviedol, že súčasný kouč sa rozhodol uplatniť opciu vo svojej zmluve, ktorá mu umožní zmenu pôsobiska. "V nasledujúcich týždňoch nás ešte čakajú dlhé rozhovory o budúcnosti. Marco sa rozhodol odísť rok pred koncom jeho kontraktu a dohodol sa s Borussiou Dortmund," povedal Eberl.

 

img

 

A vedenie Dortmundu vzápätí potvrdilo letný príchod Roseho. Z tohto pohľadu bude isto zaujímavý vzájomný pohárový zápas oboch tímov naplánovaný na 2. marca v Mönchengladbachu.

"Keďže rešpektujeme všetky zúčastnené strany, až do konca aktuálnej sezóne viac nebudeme komentovať športovú budúcnosť klubu pod Marcom Rosem," dodalo vedenie Dortmundu, ktorý v úvode aktuálneho ročníka viedol Lucien Favre a od decembra je dočasným koučom Edin Terzič.

 

img


Keďže Borussii Dortmund sa pod taktovkou Terziča podarilo vyhrať iba štyri z desiatich ligových zápasov, muselo sa vedenie klubu obhliadnuť po inej možnosti. Obe Borussie delí v tabuľke I. bundeslige jediná priečka - Dortmund je šiesty a Mönchengladbach siedmy.

 

img

 

Obe mužstvá sú v hre aj v pohárovej Európe, Dortmund v osemfinále Ligy majstrov vyzve španielsky tím FC Sevilla a na Mönchengladbach čakajú súboje proti anglickému Manchestru City.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies