Záchranári našli na Zakarpatskej Ukrajine telo nezvestného turistu z ČR

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 18:24 • 2 min
Záchranári našli na Zakarpatskej Ukrajine telo nezvestného turistu z ČR

PRAHA - Telo 29-ročného Čecha z Prahy, po ktorom sa týždeň pátralo na Zakarpatskej Ukrajine, našli tamojší záchranári dnes v skorých popoludňajších hodinách v okolí zimného strediska Drahobrat, na juhovýchodnom svahu medzi horami Blyznycja a Mala Blyznycja.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na správu ukrajinskej Štátnej služby pre mimoriadne situácie.
     

Pražan sa spoločne s ďalšími piatimi krajanmi ocitol v úzkych kvôli nepriaznivému počasiu počas horskej túry. Kým piatich členov skupiny sa ukrajinským záchranárom podarilo v krátkom čase nájsť, 29-ročný muž, ktorý sa údajne zrútil do rokliny, zostával nezvestný.
     

Muža ho dnes našli pod polmetrovou vrstvou snehu po tom, čo sa do pátrania po ňom zapojilo 19 ukrajinských záchranárov, osem miestnych dobrovoľníkov, ale aj dobrovoľníci z ČR a kynológovia so štyrmi psami. Záchranári, ktorí apelovali dnes na turistov i vyznávačov adrenalínových športov, aby sa v nepriaznivom počasí nevydávali do horských oblasti, mali k dispozícii 11 prostriedkov techniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies