Zachovaním málotriedok by sa mala NR SR zaoberať do letných prázdnin

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 10:00 • 2 min
Zachovaním málotriedok by sa mala NR SR zaoberať do letných prázdnin

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva pripravuje zmenu školského zákona, ktorá by mala smerovať k zachovaniu málotriedok na národnostne zmiešanom území. Návrh zákona by sa mal podľa štátneho tajomníka rezortu školstva Petra Krajňáka (nominant Mosta-Híd) dostať do Národnej rady SR ešte pred letnými prázdninami v skrátenom legislatívnom konaní.

slovakia

left justify in out

"Záchrana neplnoorganizovaných škôl na zmiešaných územiach je jedným z hlavných cieľov strany Most-Híd v oblasti školstva, ako aj posilnenie a skvalitnenie výučby slovenského jazyka v menšinových školách," uviedol Krajňák. Ako dodal, na ministerstve vzniká odbor zodpovedný za národnostné školstvo, na ktorom budú pôsobiť práve odborníci na školskú problematiku národnostných menšín. Úlohou odboru bude aj dlhodobé plánovanie systému výučby v menšinových školách vo vzťahu k trinástim národnostným menšinám žijúcim v SR.

 

V súčasnosti v školskom systéme pôsobia školy s maďarským, rómskym, rusínskym, ukrajinským a nemeckým vyučovacím jazykom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies