Minister Juraj Blanár prijal veľvyslanca Japonska Yasuhira Kawakamiho: Posilníme našu spoluprácu

NETKY.SK • 12 Január 2024, 20:00 • 2 min
Minister Juraj Blanár prijal veľvyslanca Japonska Yasuhira Kawakamiho: Posilníme našu spoluprácu

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár privítal 12. januára 2024 v Bratislave na nástupnej návšteve japonského veľvyslanca na Slovensku Yasuhira Kawakamiho. Témou stretnutia bol najmä dôraz na posilnenie a rozvoj ekonomického potenciálu slovensko-japonských vzťahov.

slovakia

left justify in out

Šéf slovenskej diplomacie vyzdvihol dlhoročnú kvalitnú spoluprácu s Japonskom, ktoré je pre Slovensko strategickým partnerom v rámci krajín indicko-tichomorského regiónu. V súčasnosti pôsobí v SR 67 japonských spoločností vytvárajúcich vyše 11-tisíc pracovných miest. „Slovenská republika ponúka atraktívne podnikateľské prostredie, obchodné benefity, ktoré prináša naše členstvo v eurozóne, výhodnú geografickú polohu a v rámci celého Slovenska máme vzdelaných a talentovaných ľudí. Aj vďaka tomu sme pripravení poskytnúť vhodné podmienky na vstup nových investícií,“ uviedol minister Juraj Blanár so zámerom posilniť a rozšíriť možnosti spolupráce aj v oblasti vedy a výskumu. 

Minister rovnako zdôraznil záujem Slovenska o obnovenie kontaktov s delegáciou Keidanren, ktorá predstavuje najvplyvnejšiu obchodnú federáciu v Japonsku združujúcu zástupcov najsilnejších japonských firiem, priemyselných združení a regionálnych ekonomických organizácií. Posledná návšteva delegácie Keidanren v SR sa uskutočnila v roku 2016.

Minister Juraj Blanár na stretnutí vyjadril tiež sústrasť rodinám a blízkym obetí nedávneho zemetrasenia v západnom Japonsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: Tlačový odbor MZV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies