Povodňová situácia sa rapídne zhoršuje vo viaceých oblastiach Slovenska! Hasiči vykonali od rána desiatky výjazdov

NETKY.SK • 18 Máj 2021, 14:33 • 2 min
Povodňová situácia sa rapídne zhoršuje vo viaceých oblastiach Slovenska! Hasiči vykonali od rána desiatky výjazdov

BRATISLAVA - Hasiči v súvislosti s povodňou situáciou a intenzívnym dažďom zasahovali od rána do 12:00 hodiny až 79-krát.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), situácia je naďalej najvážnejšia v Žilinskom kraji, kde bola pomoc hasičov potrebná 27-krát

 

 

img

 

 

 

Situácia sa začína zhoršovať aj na východnom Slovensku, kde hasičov v Prešovskom kraji privolali doposiaľ k 14 udalostiam súvisiacich s nepriaznivým počasím, v Košickom kraji zasahovali 11-krát.

 



V Banskej Bystrici hasičov vyslali k 13 udalostiam, v Trenčianskom a Nitrianskom kraji zasahovali sedemkrát. Hasiči v oblastiach zasiahnutých povodňami a intenzívnym dažďom odčerpávajú vodu zo zatopených priestorov, vykonávajú monitoring vodných tokov a protipovodňové opatrenia, čistia upchaté prietoky a vodné toky a odstraňujú popadané stromy z cestných komunikácií. Na mnohých miestach naďalej zasahujú.

 

Prečítajte si tiež: Pretrhnutá nádrž v Rudne nad Hronom si vyžiadala jednu obeť

 

Potopa v obci Rudno nad Hronom

Hasiči naďalej zasahujú v obci Rudno nad Hronom, kde včera došlo k pretrhnutiu hrádze, pričom prívalová vlna zatopila ulice obce.

 

img

 

Hasiči momentálne odstraňujú následky povodne, čistia a dezinfikujú studne a zdroje pitnej vody a odstraňujú nánosy bahna z ulíc a dvorov rodinných domov.

 

img

 

Na mieste udalosti zasahujú profesionáli z Novej Bane a z Pliešoviec a členovia DHZ obcí Nová Baňa, Hodruša Hámre, Horné Hámre a Orovnica. Na mieste je prítomný aj predseda vlády SR Eduard Heger, minister vnútra SR Roman Mikulec a prezident HaZZ Pavol Mikulášek.

 

Mohlo by vás zaujímať: Premiér sa prišiel pozrieť na skazu po povodni do obce Rudno nad Hronom. Starostovi prisľúbil finančnú pomoc



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies