Zabavník na jeseň iba víťazí, v Arménsku chce pokračovať

NETKY.SK • 5 Október 2010, 11:13 • 2 min
Zabavník na jeseň iba víťazí, v Arménsku chce pokračovať

Zabavník na jeseň iba víťazí, v Arménsku chce pokračovať

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalový reprezentant Radoslav Zabavník prišiel na pondelňajší zraz do Senca v perfektnej nálade. Jeho dôvod na široký úsmev má jasné pozadie - je ním doterajšie famózne účinkovanie jeho zamestnávateľa 1. FSV Mainz v nemeckej bundeslige, s ktorým vyhral všetkých sedem zápasov v rozbehnutej sezóne. Malý, takpovediac rodinný klub, ktorý hráva domáce zápasy na štadióne s kapacitou iba 20.000 miest a má najnižší rozpočet spomedzi všetkých účastníkov bundesligy, je na prekvapenie širokej verejnosti jej lídrom.
Tridsaťročný obranca využiteľný na viacerých postoch v zostave chce nadviazať na zatiaľ stopercentne sa vyvíjajúcu jeseň aj v októbrovom dvojzápase kvalifikácie EURO 2012 v Arménsku a doma s Írskom. "Je skvelé, že sa nám darí a od začiatku ligy sme ešte nestratili ani bod. Naozaj nikto nečakal, že tabuľka po siedmom kole bude takto vyzerať. Trápia sa viaceré favorizované mužstvá ako Bayern Mníchov, Schalke či Stuttgart, ale my zostávame nohami na zemi, lebo sezóna sa hodnotí až na konci. Diváci už síce na tribúnach dvíhajú nad hlavu majstrovský pohár, ale my dobre vieme, že nás čaká ešte veľa ťažkých zápasov. Môžeme chytiť zlú sériu výsledkov a všetko sa obráti," povedal Zabavník.
Recept na úspech tkvie podľa jeho slov v dobrej atmosfére a špeciálnej príprave na každého súpera: "Samozrejme, že je k tomu potrebná aj kvalita mužstva, aby bolo takto vysoko v tabuľke. Veľkú zásluhu na výbornom vstupe do sezóny má aj tréner Tuchel, ktorý robí v každom zápase zmeny a rotuje zostavu. Ja som napríklad vôbec nehral v Kolíne, na Bayerne som zasiahol do hry až v druhom polčase. No a teraz cez víkend s Hoffenheimom som hral celý zápas. Aj z toho vyplýva, že nikto si nemôže byť istý svojou pozíciou v mužstve," prezradil bývalý hráč 1. FC Košice, MŠK Žilina, CSKA Sofia, Sparty Praha a Tereku Groznyj o aktuálnom dianí v Mainzi.
Zabavník v excelentnej forme bude zaručene postrachom pre útočníkov súpera. Najbližšie arménskych: "Myslím si, že nás čaká nepríjemný súper, ktorý hrá podobným štýlom ako Rusko. My však chceme v Arménsku uspieť a doniesť si odtiaľ nejaké body. Musíme sa pripraviť na inú klímu, aká panuje v strednej Európe, ale s tým by nemal byť problém. Na Írov ešte nemyslíme, ale pri pohľade na tento dvojzápas verím, že mužstvo má silu na zisk šiestich bodov," vyhlásil "Zábava", ktorý už absolvoval dve konfrontácie s arménskym futbalom. V sezóne 2000/2001 v predkole Pohára UEFA sa s 1. FC Košice predstavil proti Araratu Jerevan a slovenský tím po tuhom boji postúpil ďalej (1:1 d, 3:2 v).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies