Za spackanú popravu v Oklahome môžu zdravotníci

NETKY.SK • 5 September 2014, 08:56 • 2 min
Za spackanú popravu v Oklahome môžu zdravotníci

LONDÝN - Vyšetrovacia správa týkajúca sa spackanej aprílovej popravy v Oklahome ukázala, že na vine bol zdravotnícky personál, ktorý zle zaviedol a monitoroval injekciu. Informuje o tom spravodajská stanica BBC. Väzeň, 38-ročný Clayton Lockett, tak zomrel až 43 minút po tom, čo mu podali zmes smrtiacich látok.

slovakia

left justify in out

Guvernérka Oklahomy Mary Fallinová nariadila nezávislé vyšetrenie prípadu, ktorý vyvolal veľkú verejnú debatu o treste smrti. Spochybňovaná bola najmä efektivita nových použitých látok. Správa však ukázala, že tie na vine neboli.

 

Locketta odsúdili na smrť za vraždu 19-ročnej ženy z roku 1999. Problém nastal už pri zavádzaní látky do tela odsúdeného, ktorý dostal záchvat. Popravu síce prerušili, no Lockett o niekoľko desiatok minút neskôr zomrel na následky ťažkého srdcového infarktu. Po Lockettovi mal byť popravený aj ďalší odsúdenec, jeho popravu však až do vyšetrenia prípadu odložili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies