Za prvoradú považujem transparentnosť a nulovú toleranciu korupcie

NETKY.SK • 28 September 2017, 16:20 • 2 min
Za prvoradú považujem transparentnosť a nulovú toleranciu korupcie

BRATISLAVA – Transparentnosť a nulová tolerancia korupcie. To je prvoradý cieľ Juraja Drobu ako kandidáta na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v nadchádzajúcich novembrových voľbách do vyšších územných celkov (VÚC), ktorý má podporu SaS, OĽaNO, NOVA, SMK-MKP, OKS, Zmeny zdola a Demokratickej únie Slovenska.

slovakia

left justify in out

"Za úplne prvoradé považujem transparentné a kompetentné riadenie župy. Korupcia je zakázaná teraz, len si myslím, že je rozdiel medzi deklarovaním transparentnosti a konaním transparente," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii Droba. Aj týmto by totiž kraj podľa neho ušetril peniaze, a zároveň by bol schopný získať lepšie ceny vo verejných obstarávaniach na niektoré existujúce služby. Ušetrené peniaze by sa následne mohli investovať na ďalší rozvoj Bratislavského kraja.

 

Kandidát zároveň predstavil svoj program s názvom Máte nárok na viac, s ktorým sa chce vo voľbách uchádzať o priazeň voličov. V ňom pomenúva hlavné ciele a konkrétne kroky na riešenie problémov, resp. situácie vo viacerých oblastiach v kompetencii kraja. "Kraj ide výrazne pod svoje možnosti," myslí si Droba.

 

Za jednu z najpálčivejších oblastí pritom označuje dopravu, ktorej situáciu označuje za alarmujúcu. Jedno z riešení vidí na spoločnom rokovaní kraja, hlavného mesta a mestských častí, miest a obcí v rámci kraja, ale aj štátnych a súkromných dopravcov za jedným stolom.

 

Podotkol, že nejde o dielo a volebný program Juraja Drobu, ale o program na základe diskusií so všetkými stranami, podporu ktorých má. Je však podľa neho písaný tak, aby ošetroval záujmy troch okresov, teda Malaciek, Senca a Pezinka, ale aj záujmy obyvateľov hlavného mesta a aby sa nikto a nikde necítil znevýhodnený.

 

"Po piatich rokoch môjho vládnutia si viem prestaviť kraj s kvalitnejším životným prostredím, s vyššou kvalitou života pre ľudí, s fungujúcou integrovanou dopravou a s cestami bez dopravných kolón. Taktiež kraj, ktorý sa dokáže postarať o svojich seniorov a ľudí, ktorí sú na neho odkázaní," odpovedal Droba na otázku, kde a ako vidí kraj pod jeho vedením.

 

O post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zabojuje v tohtoročných novembrových voľbách do VÚC 18 kandidátov. Okrem Juraja Drobu je ďalších osem nominantov politických strán a deväť nezávislých kandidátov.

 

Kandidátom na miesto predsedu BSK je psychologička a predsedníčka Strany zelených Slovenska Natália Hanulíková, súkromný podnikateľ Ľubomír Kolárik s podporou Strany zdravotne a sociálne znevýhodnených občanov a publicista i politik Daniel Krajcer, ktorý je kandidátom Mosta-Híd, SKOK-u a Strany zelených.

 

Šéfom BSK chce byť aj pedagóg Marián Leinerovič s podporou Nového parlamentu, farmaceut Milan Lopašovský, ktorého navrhuje Strana moderného Slovenska. Komunistická strana Slovenska nominovala prekladateľa Jalala Suleimana a Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku kultúrno-osvetového pracovníka Andreja Trnovca.

 

Medzi nezávislými kandidátmi na predsedu BSK je bývalý primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, publicista Rastislav Blaško, podnikateľ Jozef Danko i súčasný šéf kraja Pavol Frešo. Taktiež podnikateľ Martin Jakubec, Ľubomír Huďo, starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý, starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva a IT špecialista i bratislavský mestský poslanec Jozef Uhler.

 

Voľby do vyšších územných celkov budú v sobotu 4. novembra. Tentoraz budú jednokolové, čo znamená, že za predsedu bude zvolený ten kandidát, ktorý získa najviac platných hlasov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies