Za odchod z EÚ je 40 percent Britov

NETKY.SK • 15 December 2014, 16:50 • 2 min
Za odchod z EÚ je 40 percent Britov

LONDÝN - Viac ako 40 percent Britov je za odchod ich krajiny z EÚ. Vyplýva to z decembrového prieskumu, ktorého výsledky zverejnili v pondelok.

slovakia

left justify in out

Z nich vyplýva, že v prípade aktuálneho konania referenda o členstve v únii by za zotrvanie v európskom bloku hlasovalo približne 30 percent z dvoch tisícok opýtaných. Približne 25 percent nemalo na vec jasný názor. Z výsledkov prieskumu zverejnených portálom britskej televízie ITV News okrem iného vyplynulo, že 60 percent sa vyslovilo za obmedzenie počtu prisťahovalcov. Viac ako 70 percent respondentov sa zase domnieva, že členstvo v EÚ ich krajine škodí.

Britský premiér David Cameron žiada od EÚ zavedenie reforiem a celkovo lepšie podmienky, ako napríklad obmedzenie prisťahovalcov v záujme ďalšieho zotrvania Londýna v bloku. Ak sa mu to nepodarí a jeho Konzervatívna strana zostane pri moci aj po budúcoročných voľbách, sľúbil vypísanie referenda o ďalšom zotrvaní v bloku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies