Za ľudí odmieta očkovanie neregistrovaným Sputnikom V, premiérove vítanie vakcíny nebolo na mieste

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 06:23 • 2 min
Za ľudí odmieta očkovanie neregistrovaným Sputnikom V, premiérove vítanie vakcíny nebolo na mieste

BRATISLAVA - Strana Za ľudí trvá na svojom postoji a je proti tomu, aby sa na Slovensku očkovalo neregistrovanými vakcínami z ktorejkoľvek krajiny, či z USA, Ruska, Nemecka,lebo Číny, ktoré neprešli riadnou kontrolou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako uviedla ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová, nákup vakcín je v kompetencii ministra zdravotníctva a nesie za to plnú zodpovednosť, rovnako aj za prípadné následky.

 

Premiér zatajil nákup vakcín Sputnik V
„Je absurdné, akým spôsobom Igor Matovič (OĽaNO) vakcínu na Slovensku vítal, neurobil to pri žiadnej inej vakcíne, a nevieme, či sa rovnako aktívne snaží nakúpiť aj iné schválené vakcíny. Je to obrovské sklamanie,“ napísala Remišová.

 

Súvisiaci článok: Tajomné lietadlo, o ktorom média informovali, na Slovensko priviezlo vakcíny Sputnik V

 

Doplnila, že očkovať občanov neregistrovanou vakcínou, pri ktorej Európska lieková agentúra (EMA) nepreverila riadnym spôsobom bezpečnosť a účinnosť, nie je správne.

 

 

Ako ďalej uviedla v príspevku, minister zdravotníctva celý čas odmietal očkovať registrovanou vakcínou AstraZeneca starších ľudí a to aj napriek tomu, že EMA aj Svetová zdravotnícka organizácia očkovanie bez obmedzenia veku povolili.

 

"Minister zdravotníctva však vakcínu schvalenú celým tímom odborníkov pre všetky vekové kategórie tvrdohlavo odmietal a je zodpovedný za viac ako stotisíc starších ľudí, ktorí dnes mohli byť riadne zaočkovaní registrovanou vakcínou," napísala v statuse na FB vicepremiérka.

 

Mohlo by vás zaujímať: Šéf slovenskej diplomacie: Účasť Matoviča na letisku pri preberaní vakcín Sputnik V bola nevhodná

 

Odchod ďalšieho poslanca
„Takýto prístup môže poškodiť a zneprehľadniť systém očkovania v Slovenskej republike. Aj nám záleží na zdraví občanov a na zaočkovaní ľudí, ale vakcínami, pri ktorých bola preverená ich bezpečnosť a účinnosť,“ dodala Remišová.

 

Dodala, že ju mrzí odchod poslanca Tomáša Valáška (Za ľudí) z postu predsedu európskeho výboru parlamentu v reakcii na nákup vakcíny Sputnik V.

 

Prečítajte si tiež: Valášek odchádza z vládnej koalície, ako problém vidí nákup neregistrovanej vakcíny Sputnik V



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies