Za kauzu Váhostav je podľa Opozície zodpovedný Fico a jeho vláda

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 13:10 • 2 min
Za kauzu Váhostav je podľa Opozície zodpovedný Fico a jeho vláda

BRATISLAVA – Za súčasnú situáciu v rámci reštrukturalizácie stavebnej spoločnosti Váhostav-SK je podľa opozície zodpovedný Robert Fico a vláda Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Zhodli sa na tom predstavitelia opozičných strán, ktorí dnes spoločne diskutovali o stredajšej (15. 4.) mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR a dohadovali spoločný postup. Na mimoriadnom zasadnutí sa má parlament venovať práve problémom spojeným s reštrukturalizáciami firiem na Slovensku.

 

"Vládna strana Smer-SD tri roky asistovala pri podvodnom správaní sa nielen tejto, ale zrejme aj viacerých firiem tak, že na to doplácali živnostníci a malí podnikatelia," vyhlásil predseda KDH Ján Figeľ. Smer-SD nechal podľa neho veci plynúť a mocných konať. Keby chcel, mohol totiž podľa neho prijať viaceré opozičné návrhy, ktoré boli predložené do parlamentu a riešili by tieto problémy. Reštrukturalizáciu Váhostavu-SK označil za škandalóznu a nespravodlivú.

 

 

 

***Ján Figeľ reaguje na výzvu Roberta Fica.***Robert Fico ho dnes vyzval, aby odstúpil z postu podpredsedu parlamentu, pretože mal podpísať podhodnotené zákazky na diaľnice.Jana Maťková

Posted by Spravodajstvo RTVS on Tuesday, April 14, 2015

 

 

Poslanec SaS Ľubomír Galko zároveň avizoval, že opozícia bude na stredajšej mimoriadnej schôdzi neustále upozorňovať na to, že za tento stav je zodpovedný Fico a jeho vládna strana. "Keby nebolo vlády Smeru-SD, táto kauza by tu nebola," doplnil poslanec SDKÚ-DS Ľudovít Kaník. Bez politického prepojenia a politického krytia by podľa neho k tomuto nedošlo. "Toto by si nikto nikdy nedovolil," domnieva sa Kaník. Pri žiadnej inej vláde kauzy takéhoto typu podľa neho neboli, len dnes, pri vláde Fica.

 

Poslanec z klubu KDH Alojz Hlina zase odporučil všetkým ľuďom, aby si stredajšie mimoriadne zasadnutie parlamentu pozreli. Dozvedia sa podľa neho, ako funguje štát, aký je tu systém a ako "tvorivo" pristupujú niektorí politici k peniazom ľudí. "Zajtrajšia schôdza bude o tom, ako kradne Smer-SD a jeho ľudia. Odporúčam všetkým, aby si to zapli," dodal Hlina.

 

Premiér Fico dnes naopak z tejto situácie obvinil šéfa kresťanských demokratov Jána Figeľa. Podstatná časť kontraktov medzi živnostníkmi či malými firmami ako subdodávateľmi a spoločnosťou Váhostav-SK bola totiž podľa neho uzavretá v rokoch 2010 až 2012, keď bol ministrom dopravy práve Figeľ. Dnes ho preto vyzval, aby vyvodil politickú zodpovednosť a odstúpil z postu podpredsedu Národnej rady SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies