Z požiaru ubytovne pre migrantov v Düsseldorfe sú podozriví jej obyvatelia

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 07:57 • 2 min
Z požiaru ubytovne pre migrantov v Düsseldorfe sú podozriví jej obyvatelia

BERLÍN - Nemecká polícia podozrieva šesť obyvateľov ubytovne pre žiadateľov o azyl v nemeckom Düsseldorfe, že spôsobili požiar objektu - niekdajšej haly miestneho výstaviska - slúžiaceho na ubytovanie takmer 300 migrantov.

slovakia

left justify in out

Dvoch z podozrivých polícia predbežne zadržala.

 

Vyšetrovatelia nemajú žiadne indície, ktoré by naznačovali podpaľačstvo zvonku, šesť podozrivých čelí už vyšetrovaniu pre podozrenie zo závažného trestného činu podpaľačstva. Vyplýva to z informácií internetového vydania denníka Bild.

 

Spomínaný objekt dnes napriek úsiliu hasičov "ľahol popolom", škoda sa odhaduje na desať miliónov eur.

 

Spomedzi okolo 130 mužov, všetko utečencov z Afganistanu, Iraku a Sýrie, sa podľa aktualizovaných informácií priotrávilo dymom 28. Zranenia utrpeli aj jeden zo spolupracovníkov nemeckého Červeného kríža a jeden z hasičov.

Napriek tomu, že neďaleko dejiska požiaru, z ktorého stúpal hustý dym, leží miestne letisko, nedošlo k narušeniu leteckej dopravy.

 

To isté platí aj o miestnom výstavisku, ktoré je v súčasnosti dejiskom najväčšej výstavy printových médií v celosvetovej relácii (drupa 2016) s tisíckami návštevníkov.

 

Hasiči však apelovali na občanov, aby kvôli dymu neotvárali okná a dvere svojich príbytkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies