Z Phila Collinsa sa stal čestný občan štátu Texas

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 08:46 • 2 min
Z Phila Collinsa sa stal čestný občan štátu Texas

AUSTIN - Phil Collins, niekdajší spevák a hráč na bicie britskej kultovej rockovej formácie Genesis, ktorý má za sebou aj úspešnú sólovú kariéru, sa stal čestným občanom amerického štátu Texas.

slovakia

left justify in out

Tamojší zákonodarcovia mu tento titul udelili na znak vďaky za Collinsovo gesto - venovanie cennej zbierky artefaktov súvisiacich s bitkou pri Alame tomuto štátu USA. Medzičasom 63-ročný umelec sa osobne zúčastnil na zasadaní, na ktorom síce nevystúpil s prejavom, avšak osobne sa pozdravil s prítomnými zastupiteľmi.

 

Collins, ktorý sa dlhý čas venoval problematike spomínanej historickej udalosti, zhromaždil v priebehu rokov rádovo stovky predmetov, ktoré súvisia s bitkou z roku 1863 medzi okolo 200 Texasanmi a podstatne vyšším počtom mexických vojakov. Takmer všetci Texasania padli v priebehu obliehania pevnosti v Alame.

 

Hviezda nielen britskej hudobnej scény venovala viac ako 200 kusov zo svojej zbierky múzeu v texaskom San Antoniu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies