Vymysleli, ako si tvrdo zasiahnuť proti sídliskovým auto-vrakom. Toto mesto už inšpiruje mnohých

NETKY.SK • 17 December 2020, 12:14 • 2 min
Vymysleli, ako si tvrdo zasiahnuť proti sídliskovým auto-vrakom. Toto mesto už inšpiruje mnohých

V meste pod Urpínom prišli s nápadom, ako z ulíc miest dostať vozidlá bez platných STK či emisných kontrol. Tie sú aj zdrojom ohrozenia životného prostredia.

slovakia

left justify in out

Veľkým problémom životného prostredia sú aj veľké množstvá vrakov, ktoré nielen, že špatia ulice a zaberajú parkovacie miesta, ale sú aj nebezpečenstvom pre životné prostredie. Neraz z nich vyteká olej či pohonné hmoty, ktoré následne vsakujú do pôdy.

 

 

Príkladom v tejto oblasti pre iné mestá je Banská Bystrica, ktorá prišla so všeobecne záväzným nariadením, ktoré hovorí práve o takýchto vozidlách. Platné je od polovice júla a výsledky sú už na svete a sú veľmi pozitívne.

 

„Za štyri mesiace zaevidovala mestská polícia celkom 215 takýchto automobilov. Dobrá správa je, že sa ich podarilo odstrániť už 170,“ napísal na sociálnej sieti primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko s tým, že išlo o správny krok.

 

Bývalý riaditeľ detskej nemocnice sa pochválil, že o tento nápad, ako eliminovať vozidlá bez STK a emisných kontrol, ktoré dlhodobo stoja najmä na sídliskách, sa zaujímajú aj ďalšie mestá „Nehovoria o tom len samotné štatistiky, ale aj skutočnosť, že sa nám ozývajú iné mestá, ktoré majú tiež problém s ich odstraňovaním,“ vysvetlil Nosko, ktorý sa poďakoval mestským policajtom za aktívnu realizáciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies