Z kapely Slipknot odišiel bubeník Joey Jordison

NETKY.SK • 13 December 2013, 12:22 • 2 min
Z kapely Slipknot odišiel bubeník Joey Jordison

NEW YORK - Americkú heavymetalovú kapelu Slipknot opustil bubeník Joey Jordison. Dôvod jeho odchodu zatiaľ nie je známy. Zvyšní členovia Slipknot to oznámili na oficiálnej webstránke skupiny.

slovakia

left justify in out

"S veľkou bolesťou, ale s tichým rešpektom oznamuje, že Joey Jordison z osobných dôvodov opustil Slipknot. Želáme mu do budúcnosti, nech už bude akákoľvek, len to najlepšie. Chápeme, že mnohí z vás budú chcieť vedieť ako a prečo sa to stalo a my spravíme všetko pre to, aby sme tieto otázky v blízkej budúcnosti zodpovedali. Je to láska k vám, rovnako ako k hudbe, ktorá nás núti pokračovať v našich plánoch vydať na budúci rok nový materiál. Dúfame, že to všetci pochopíte a oceňujeme vašu podporu, kým my plánujeme ďalšiu fázu budúcnosti skupiny Slipknot," uviedli členovia kapely vo vyhlásení. 

Slipknot debutovali na scéne v roku 1999 eponymným albumom, z ktorého sa predalo vyše milión kópií. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004) a All Hope Is Gone (2008), pričom posledná spomínaná sa dostala na prvú priečku amerického albumového rebríčka Billboard 200 a ovládla aj rebríčky na Novom Zélande, v Austrálii, Kanade, Rakúsku, Fínsku, Švédsku a Švajčiarsku. Kapela si vyslúžila sedem nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget. V roku 2010 členmi formácie otriasla smrť basgitaristu Paula Graya, ktorý zomrel po neúmyselnom predávkovaní sa liekmi proti bolesti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies