Z horiaceho trajektu museli pri Malorke evakuovať okolo 200 ľudí

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 07:33 • 2 min
Z horiaceho trajektu museli pri Malorke evakuovať okolo 200 ľudí

PALMA DE MALLORCA - Okolo 200 ľudí evakuovali dnes z horiaceho trajektu v okolí španielskeho ostrova Malorka. Plavidlo smerovalo z Palmy de Mallorca do Valencie, keď na ňom zo zatiaľ neznámych príčin vypukol rýchlo sa šíriaci požiar.

slovakia

left justify in out

Zodpovední tak zorganizovali dramatickú záchrannú operáciu, pri ktorej pomáhali i členovia posádok dvoch lodí nachádzajúcich sa v inkriminovanom čase v okolí, západne od ostrova. Informácie prinieslo internetové vydanie denníka Diario de Mallorca, nemecká tlačová agentúra DPA, talianska ANSA, ako aj nemecká rozhlasová stanica Hit Radio FFH s odvolaním sa na kompetentné španielske úrady.

 

Troch členov posádky trajektu, ktorí sa zrejme priotrávili dymom, prepravil vrtuľník na ostrov Malorka. Informácie o prípadných ďalších ujmách na zdraví zatiaľ nie sú k dispozícii. Plamene, ktoré v krátkom čase zachvátili takmer celý trajekt patriaci talianskej spoločnosti Grimaldi Lines so sídlom v Neapole a prepožičaný aktuálne španielskemu prevádzkovateľovi Acciona-Transmediterranea, čoskoro vystriedal hustý tmavý dym, viditeľný za jasného počasia aj z veľkej vzdialenosti.

 

Požiar na trajekte, na ktorom sa podľa talianskych médií nachádzalo okolo 160 cestujúcich, zväčša z ostrova Malorka, a 45 členov posádky, vypukol asi dve hodiny po jeho vyplávaní na more. Trajektu hrozilo asi 35 námorných míľ západne od ostrova, že sa potopí. Posádka po ukončení záchrannej operácie napokon jeho záchranu vzdala a opustila palubu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies