Z Balatonu vytiahli toto leto už 120 ľudí, nikto sa ešte neutopil

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 12:49 • 2 min
Z Balatonu vytiahli toto leto už 120 ľudí, nikto sa ešte neutopil

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia a záchranári počas tohtoročnej letnej sezóny na jazere Balaton zachraňovali doposiaľ v 51 prípadoch celkom 120 ľudí. Informovala o tom dnes agentúra MTI, podľa ktorej sa v najväčšom maďarskom jazere sa toto leto zatiaľ nikto neutopil.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Maďarskej vodnej záchrannej služby (VMSZ) Mihálya Tara počet záchranných akcií v tomto roku oproti predchádzajúcim rokom klesol. Znížil sa aj počet vážnejších prípadov, veľa je však ľahších zranení a nevoľností, ktorých podľa Tara pribudlo najmä v súčasných horúcich dňoch.

Uplynulý víkend museli záchranári zachraňovať na Balatone vyše desať ľudí. V nedeľu náhle zosilnenie juhozápadného vetra spôsobilo problémy na preplnenom južnom brehu, odkiaľ vietor odvial do hlbokej vody viacerých ľudí na člnoch a nafukovačkách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies