Xbox by mohol počas letnej prezentácie odhaliť nové hry z dvoch veľkých sérií

NETKY.SK • 8 Apríl 2024, 20:00 • 2 min
Xbox by mohol počas letnej prezentácie odhaliť nové hry z dvoch veľkých sérií

V súčasnej dobe dochádza pri Xboxe k veľkým zmenám, pretože Microsoft sa stále menej zameriava na exkluzivitu pre konzoly a viac sa sústredí na službu Game Pass a sprístupnenie svojich štúdiových hier na čo najviac platformách.

slovakia

left justify in out

Spolu s novými zmenami prichádza aj zmena vedenia Xboxu - portál The Verge nedávno informoval o tom, že po 26 rokoch odišiel Kareom Choudhry, ktorý sa v Microsofte venoval technológii umelej inteligencie a predtým hral kľúčovú úlohu pri zrode Xbox Cloud Gaming a zaistení spätnej kompatibility Xbox konzol. Na druhú stranu, článok The Verge má pre nás zaujímavejšiu časť, ktorá je o veľkej letnej prezentácii Xboxu.

Autor článku Tom Warren sa dopočul, že Xbox bude mať tento rok v lete vlastnú veľkú prezentáciu, a podľa jeho informácií ju plánuje usporiadať 9. júna. Microsoft na tejto novej prezentácii Xboxu plánuje oznámiť novú hru Gears of War a aj tohtoročný Call of Duty. Budú tu tiež uvedené dátumy vydania hier Flight Simulator 2024, Avowed a Indiana Jones and the Great Circle.

Túto správu zrejme potvrdil aj ďalší zdroj. Moderátor Kinda Funny Xcast Parris Lilly v poslednom diele podcastu predpovedal, že oficiálne informácie o Gears 6 budú k dispozícii tento rok v lete. A podporil to aj hosť programu, Jeff Grubb, ktorý je známy svojimi únikmi informácií a ktorý sa to tiež dozvedel od svojich zdrojov.

Hra Gears 5 vyšla už v roku 2019 a spoločnosť The Coalition, ktorá na sérii pracuje, odvtedy nevydala žiadnu vlastnú hru, takže by dávalo zmysel, že sa o Gears 6 začne hovoriť v blízkej budúcnosti. Už dlhšiu dobu unikajú informácie o ďalšom Call of Duty, ktorým má byť Black Ops Gulf War.

Dátum 9. júna pre Xbox Showcase je pravdepodobný, už len preto, že krátko predtým, 7. júna, sa bude konať Summer Game Fest a hneď po ňom, 10. júna, Ubisoft Forward.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN / VGC, The Verge, Foto: Press Start Australia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies