Ako malo prísť k otráveniu opozičného politika Navaľného?

NETKY.SK • 17 September 2020, 12:56 • 2 min
Ako malo prísť k otráveniu opozičného politika Navaľného?

MOSKVA - Prominentného kritika ruskej vlády Alexeja Navaľného údajne otrávili v jeho hotelovej izbe nervovoparalytickým jedom novičok, ktorý bol na plastovej fľaši vody. Vo štvrtok o tom informoval jeho tím prostredníctvom videa na Navaľného instagramovom profile.

slovakia

left justify in out

Pred vstupom do lietadla 

K Navaľného otrave teda pravdepodobne prišlo ešte skôr, než sa doteraz domnievali jeho spolupracovníci. Tí doteraz tvrdili, že jed mu bol podaný v čaji na letisku v sibírskom meste Tomsk, odkiaľ mal 20. augusta odletieť do Moskvy.

 

img

 

Video zachytáva členov Navaľného tímu, ako prehľadávajú jeho hotelovú izbu v Tomsku a v ochranných rukaviciach balia viacero predmetov, ktoré podľa ich slov mohli byť neskôr použité v objasňovaní Navaľného zlého zdravotného stavu.

 

"Rozhodli sme sa zhromaždiť všetko, čo by len hypoteticky mohlo byť užitočné, a odovzdať to lekárom v Nemecku. Bolo celkom zjavné, že tento prípad by nebol v Rusku prešetrený," znie popis videa.

 

 

O dva týždne neskôr im laboratórium v Nemecku potvrdilo, že na fľaši našli stopy jedu novičok, píše sa ďalej. Tento nález neskôr nezávisle od seba potvrdili ďalšie tri laboratóriá.

 

Prehliadku hotelovej izby vykonali krátko na to, ako sa dozvedeli, že Navaľnému na palube lietadla prišlo nevoľno a následne upadol do kómy. Lietadlo preto muselo núdzovo pristáť v meste Omsk, kde bol okamžite hospitalizovaný.

 

Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj upadol do kómy. Údajne ho otrávili

 

Navaľnyj je v súčasnosti hospitalizovaný v berlínskej súkromnej nemocnici Charité, kam ho previezli letecky 22. augusta. Jeho stav je stabilizovaný, po prebudení z umelého spánku a odpojení z pľúcnej ventilácie už dokáže vstať z postele a byť nakrátko i mimo nej.

 

Ruský opozičný líder Navaľnyj sa prebudil z umelého spánku

 

Nemecko nedávno ohlásilo, že Navaľnyj bol otrávený nervovoparalytickou látkou novičok. Kremeľ možnosť otravy Navaľného odmieta, vyjadril však ochotu spolupracovať s Nemeckom na vyšetrovaní celého prípadu.

 

Rusi o otrave Navaľného nechcú ani počuť, jeho zlý zdravotný stav pripísali nesprávnej diéte a stresu

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies