Policajta vyšetrovaného v súvislosti s tlačenicou v Soule našli mŕtveho

NETKY.SK • 11 November 2022, 11:07 • 2 min
Policajta vyšetrovaného v súvislosti s tlačenicou v Soule našli mŕtveho

SOUL - Juhokórejského policajta, vyšetrovaného v súvislosti s nedávnou tlačenicou počas osláv sviatku Halloween v Soule, našli v piatok mŕtveho. S odvolaním sa na políciu o tom informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Tento 55-ročný muž pracoval na policajnej stanici v štvrti Itchewon, kde sa tlačenica odohrala. Zahynulo v nej 156 ľudí. Táto policajná stanica je jedným zo subjektov vyšetrovania okrem iného aj pre nesprávne vyhodnotenie situácie v uliciach počas osláv Halloweenu. Z prepisov tiesňových hovorov, ktoré vyšetrovatelia zverejnili začiatkom novembra, totiž vyplýva, že inkriminovaná policajná stanica na svojej tiesňovej linke prijala asi štyri hodiny pred katastrofou 11 hlásení o nebezpečnej tlačenici v uliciach. Polícia však nepodnikla žiadne opatrenia, aby neskoršej tragédii predišla. Na oslavu prvého Halloweenu po koronavírusovej pandémii sa do tejto časti Soulu nahrnulo najmenej 100.000 ľudí. Miestne úrady ani polícia neplánovali opatrenia pre taký veľký dav. Medzi obeťami tlačenice sú najmä mladé ženy vrátane niekoľkých tínedžerov a viac ako dve desiatky cudzincov. Muž, ktorého v piatok našli mŕtveho, je podozrivý z toho, že nariadil zničenie správy, ktorá upozorňovala na potenciálne riziká počas osláv Halloweenu v Itchewone, uviedla agentúra Jonhap. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies