WTA Wu-chan: Schmiedlová postúpila do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 30 September 2015, 12:32 • 2 min
WTA Wu-chan: Schmiedlová postúpila do štvrťfinále dvojhry

WU-CHAN - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvíťazila v zápase stredajšieho osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Dongfeng Motor Wuhan Open v čínskom Wu-chane (dotácia 2 513 000 USD, tvrdý povrch) nad rovnako nenasadenou 22-ročnou Francúzkou Kristinou Mladenovicovou, 27. v renkingu, v ich premiérovom vzájomnom súboji za 75 minút 6:4, 6:2.

slovakia

left justify in out

V prvom sete nepykala Schmiedlová za to, že pustila niekdajšiu líderku juniorského tzv. kombinovaného svetového rebríčka ITF zo 4:0 na 4:4. V desiatom geme totiž zvládla brejk z 15:40. V druhej časti presne takto zobrala súperke servis na 2:0 a zvyšok už zvládla. Na príjme sa presadila aj v ôsmom geme. Stretnutie sa začalo s viac ako päťhodinovým meškaním pre dážď a odohrali ho pod zatiahnutou strechou hlavného dvorca (pôvodne sa malo konať na inom kurte). 


"Súperka spočiatku robila dosť chýb, pomáhala mi tým. Potom jej to však začalo padať do dvorca. Ona je strelkyňa a keď jej to vychádza, hrá sa proti nej ťažko. Snažila som sa nehrať s ňou prestrelky, meniť rytmus, občas jej to dvihnúť. Celkom to fungovalo. Miestny povrch je dosť pomalý, mojej hre to sedí. Dnes som dobre servovala a celkovo som si počínala dostatočne solídne. Navyše, Mladenovicovú značne rozhodila jedna trošku sporná loptička, keď mohla vyrovnať na 5:5, ja som to z môjho postavenia nedokázala posúdiť. Strašne ju to znervóznilo, nepríjemne kričala na rozhodcu. Vtedy som ja zahrala viacero dobrých úderov a získala som ten set. Francúzka sa potom k tomu momentu vracala celý zvyšok zápasu," povedala Karolína Schmiedlová pre agentúru SITA. 


"Po včerajšom ťažkom zápase to Kaja dnes super zvládla. Síce zbytočne stratila vedenie 4:0, ale ten set napokon získala 6:4, keď sa súperka - myslím si - nezmyselne hádala s rozhodcom o spornej lopte. V druhej časti Kaja od začiatku diktovala tempo a vyhrala. Je to super!!" referoval pre SITA kouč Milan Martinec. 


Dvadsaťjedenročná Košičanka Schmiedlová v utorok v 2. kole "zázračne" premohla dánsku bývalú jednotku počítačového poradia Caroline Wozniacku (11.) z manka 1:6, 1:4 (napokon 1:6, 6:4, 7:6 /6/ za 3:09 h), dosiahla renkingovo najcennejší triumf vo svojej doterajšej kariére. Teraz má na konte 21 úspechov z ostatných 25 singlových duelov. Vo štvrtkovom štvrťfinále sa pokúsi zaskočiť španielsku rovesníčku s venezuelským pôvodom Garbine Muguruzovú-Blancovú (8.) nasadenú ako piatu. Proti finalistke tohtoročného Wimbledonu má skóre 0:2. Vlani jej podľahla na Australian Open (3:6, 3:6) aj na Roland Garros (2:6, 4:6). 


"Proti Muguruzovej-Blancovej to s tým ´streleckým´ štýlom bude ešte extrémnejšie. Nemám tenis takéhoto typu príliš rada, už dvakrát som s ňou prehrala. Ak však proti nej mám šancu, tak podľa mňa práve na tomto pomalšom podklade. Azda jej to nebude až tak padať. Ja sa budem snažiť mať dobrú dĺžku úderov a kvalitne servovať," predznamenala Schmiedlová, ktorej prospelo, že tentoraz strávila na dvorci len hodinu a štvrť: "Po utorňajšom viac ako trojhodinovom zápase som bola až nečakane v pohode. Nohy mi pracovali, nebola som nejako priveľmi unavená, až ma to prekvapilo. Dúfam, že takto na tom budem so silami aj zajtra." 


Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC Karolína Schmiedlová už má istotu prémie 52 430 USD brutto a 190 bodov do renkingu, v ktorom figuruje na 29. pozícii, v pondelok sa po prieniku do semifinále v Soule prvý raz ocitla v Top 30. V okamihu premenenia mečbalu sa v online verzii hodnotenia posunula na 27. pozíciu práve pred štvrťfinalistku nedávnych US Open Mladenovicovú, preskočila ju o 6 bodíkov. 


Laureátka titulu Vychádzajúca hviezda WTA za júl 2015 "Kajka" Schmiedlová je vo svojom 8. tohtoročnom štvrťfinále na hlavnej profesionálnej úrovni. V apríli získala titul v Katoviciach, v júli v Bukurešti. 

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále):
Karolína Schmiedlová (SR) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:2 za 75 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies