WTA Brisbane: Šarapovovej vydarený návrat po viac ako štyroch mesiacoch

NETKY.SK • 30 December 2013, 12:02 • 2 min
WTA Brisbane: Šarapovovej vydarený návrat po viac ako štyroch mesiacoch

BRISBANE - Ruskej tenistke Marii Šarapovovej sa v pondelok vydaril návrat do oficiálneho súťažného diania po viac ako štyroch mesiacoch zdravotnej odmlky.

slovakia

left justify in out

Rekonvalescentka po zranení pravého ramena povolila v 1. kole turnaja WTA v austrálskom Brisbane len tri gemy Francúzke Caroline Garciovej, s ktorou sa riadne potrápila na parížskom Roland Garros 2011.

Tentoraz Šarapovová dominovala za 64 minút 6:3, 6:0 a v bilancii zo vzájomných súbojov s 20-ročnou 74. hráčkou počítačového poradia zvýšila na 3:0. Využila 4 zo 6 brejkbalov, sama nečelila žiadnej hrozbe straty podania. Po svojom prvom servise si pripísala 83 % takto rozohraných fiftínov, po druhom podaní mala úctyhodnú efektivitu 70 %, zdolaná iba 27 %. 

Niekdajšia líderka svetového rebríčka Šarapovová, teraz štvrtá v renkingu, hrala prvý raz od 13. augusta, keď v americkom Cincinnati podľahla domácej Sloane Stephensovej. Následne nútene oželela newyorské grandslamové US Open či istanbulský koncoročný šampionát. Začiatkom decembra v exhibičnom zápase v kolumbijskej Bogote podľahla inej bývalej jednotke hodnotenia Ane Ivanovičovej zo Srbska. 

Holanďanom Svenom Groeneveldom čerstvo trénersky vedená 26-ročná držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily so 17-ročnou domácou kvalifikantkou Ashleigh Bartyovou (190.), ktorá v pondelok prekonala Danielu Hantuchovú. 

Dvojhra - 1. kolo: 
Maria Šarapovová (Rus.-3) - Caroline Garciová (Fr.) 6:3, 6:0 za 64 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies